BBQ Recepten

BBQ Recepten

De meeste liefhebbers van grillen zullen het er waarschijnlijk over eens zijn dat het een kunst en een wetenschap is om een echte grill goeroe te worden. Hoewel sommige beslissingen – zoals het gebruik van een houtskool- of gas grill – een kwestie van persoonlijke voorkeuren zijn, is het begrijpen van de fijne kneepjes van het bereiden van eten met de juiste BBQ recepten boven open vuur alleen een kwestie van educatie. Door de grill zelf te leren kennen en te leren hoe je de hitte kunt manipuleren zal je dit grill seizoen tot het meest plezierige ooit ervaren. Wissel ook eens af met BBQ recepten voor groenten, staar je niet alleen blind BBQ recepten met vlees en vis.

Jong geleerd, oud gedaan

Grillen doen we waarschijnlijk al een paar honderdduizend jaar; sinds een van onze voorouders genaamd Steve (niet zijn echte naam) per ongeluk wat vlees in een vuurplaats liet vallen en een heerlijke nieuwe manier ontdekte om van eten te genieten. En dankzij hem genieten we nog steeds van een heerlijke manier van eten koken.

Groenten op de gril? Jazeker!

Gegrilde groenten zijn, volgens de smaakpuristen onder ons, de beste manier om te genieten van groenten met veel smaak. De meeste grote, stevige groenten lenen zich voor grillen: paprika, bloemkool, broccoli, maïs, pompoen, aubergine, aardappelen, uien, en zelfs niet-groenten zoals stevige tofu en paneer. Bovendien zijn ze snel gaar, meestal in een paar minuten. Snijd ze, net als vlees, zo lang en plat mogelijk. Houd ze ongeveer 3-4 cm dik. Te dun en je hebt een niet genoeg sappige binnenkant. Te dik en je verbrandt de buitenkant tegen de tijd dat de binnenkant gaar is. Door de groenten voor het grillen in wat olie te wrijven, worden ze nog sneller gaar en krijgen ze meer smaak.

Probeer ook eens een BBQ recept voor vis en vlees

Vlees en vis en grillen gaan samen als Rambo met actie. Vlees of vis grillen is eenvoudig. Gebruik lange, platte stukken van niet meer dan 3,5 cm dik, die het meeste oppervlak aan de grill blootstellen. Gebruik geen erg vette stukken of stukken die een lange bereidingstijd nodig hebben. Grillen is een snelle, heel hete manier van bereiden. Vergeet niet dat bot en vet beide de warmteoverdracht vertragen, dus vlees zonder bot is geweldig. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het gaat grillen. Schud overtollige marinade af zodat het niet op de houtskool druppelt. Zodra je het vlees op de grill legt, moet je niet proberen het elke 10 seconden te verschuiven, anders heb je uiteindelijk een plakkerige bende. Als je een mooie bruine schroei met grillstrepen belangrijk vindt, draai het vlees dan halverwege de bereidingstijd maar één keer om. Als je het vlees vochtiger en malser wilt, draai het dan om de minuut om. Dit zorgt voor een gelijkmatigere warmteverdeling, maar is natuurlijk wel lastiger te hanteren.

BBQ recepten bijgerechten

Op internet is er een legio aan BBQ bijgerecht recepten. Je kunt van alles proberen: van een lekkere salade met gegrilde groenten tot gepofte aardappel of zelfs tamme kastanjes, als je in de nazomer barbecuet.

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

Navigation

My Cart

Close

Categories