Doe de gepelde tomaten in een slowcooker en vul dit vervolgens aan met water.
Voeg de suiker, azijn, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, selderijzout, mosterdpoeder, zwarte peper, cayennepeper en hele kruidnagel toe en klop met een garde alles ingrediënten goed door elkaar.
Kook in de slowcooker (zonder deksel) op de hoogste stand. Doe dit voor zo'n 10 tot 12 uur. Vergeet niet om elk uur het geheel eens goed door te roeren.
Pak een staafmixer en maak er een egale massa van in 20 seconden.
Schep de ketchup in een fijne zeef en druk het mengsel met de achterkant van een pollepel aan om velletjes en zaden eruit te filteren.
Breng de ketchup over in een kom en laat volledig afkoelen.
Proef de ketchup en voeg eventueel wat extra zout, zwarte peper of cayennepeper toe.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €54.50
Mooi assortiment rookhout van Rolfrookhout.nl.
Met
2 kg appel chunks
2 kg kersen chunks
3 kg eiken chunkd
2 kg beuken chunks
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de gepelde tomaten in een slowcooker en vul dit vervolgens aan met water.
Voeg de suiker, azijn, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, selderijzout, mosterdpoeder, zwarte peper, cayennepeper en hele kruidnagel toe en klop met een garde alles ingrediënten goed door elkaar.
Kook in de slowcooker (zonder deksel) op de hoogste stand. Doe dit voor zo'n 10 tot 12 uur. Vergeet niet om elk uur het geheel eens goed door te roeren.
Pak een staafmixer en maak er een egale massa van in 20 seconden.
Schep de ketchup in een fijne zeef en druk het mengsel met de achterkant van een pollepel aan om velletjes en zaden eruit te filteren.
Breng de ketchup over in een kom en laat volledig afkoelen.
Proef de ketchup en voeg eventueel wat extra zout, zwarte peper of cayennepeper toe.