![Tomaten Ketchup Recept](https://bbqlifestyle.nl/wp-content/uploads/2022/01/tomato-ketchup-sauce-on-concrete-background-2021-08-26-19-01-47-utc-min-2000x1333.webp)
Doe de gepelde tomaten in een slowcooker en vul dit vervolgens aan met water.
Voeg de suiker, azijn, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, selderijzout, mosterdpoeder, zwarte peper, cayennepeper en hele kruidnagel toe en klop met een garde alles ingrediënten goed door elkaar.
Kook in de slowcooker (zonder deksel) op de hoogste stand. Doe dit voor zo'n 10 tot 12 uur. Vergeet niet om elk uur het geheel eens goed door te roeren.
Pak een staafmixer en maak er een egale massa van in 20 seconden.
Schep de ketchup in een fijne zeef en druk het mengsel met de achterkant van een pollepel aan om velletjes en zaden eruit te filteren.
Breng de ketchup over in een kom en laat volledig afkoelen.
Proef de ketchup en voeg eventueel wat extra zout, zwarte peper of cayennepeper toe.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €15.00
Een handig grillrooster van staal speciaal voor het grillen van vlees en groenten op de barbecue. Zorgt dat het (gevulde) vlees niet uit elkaar valt en niet blijft plakken aan de barbecue. Voorzien van een anti aanbaklaag.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de gepelde tomaten in een slowcooker en vul dit vervolgens aan met water.
Voeg de suiker, azijn, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, selderijzout, mosterdpoeder, zwarte peper, cayennepeper en hele kruidnagel toe en klop met een garde alles ingrediënten goed door elkaar.
Kook in de slowcooker (zonder deksel) op de hoogste stand. Doe dit voor zo'n 10 tot 12 uur. Vergeet niet om elk uur het geheel eens goed door te roeren.
Pak een staafmixer en maak er een egale massa van in 20 seconden.
Schep de ketchup in een fijne zeef en druk het mengsel met de achterkant van een pollepel aan om velletjes en zaden eruit te filteren.
Breng de ketchup over in een kom en laat volledig afkoelen.
Proef de ketchup en voeg eventueel wat extra zout, zwarte peper of cayennepeper toe.