Smoker BBQ Kopen

De moderne methode om je favoriete vlees of vis te roken is voortgekomen uit zijn oorsprong als conserveringsproces. Lang voordat er koelkasten en chemische conserveringsmiddelen bestonden, werd rook gebruikt om de houdbaarheid van voedsel, met name vlees, te verlengen. Houtrook bevat veel stoffen – waaronder formaldehyde en azijnzuur – die de groei van microben afremmen. Bovendien is de pH-waarde van rook zeer laag, namelijk 2,5, wat zeer onaangenaam is voor microben, maar beter voor de smaak.

Maar tegenwoordig is roken natuurlijk veel meer dan een eeuwenoude techniek om voedsel te conserveren, malser te maken en meer smaak te geven; het is ook het onderwerp van de dag op veel festivals, kookclubs, organisaties en wedstrijd aangelegenheden. Mensen roken kaas, fruit, noten, groenten, zout en wat ze maar te pakken kunnen krijgen. Wil jij ook een smoker BBQ kopen? Laten we de wondere wereld van het roken eens verkennen.

Het kiezen van de juiste Smoker Barbecue

Er zijn veel smoker BBQ’s op de markt waaruit je kan kiezen. Als je al een kleine internetzoektocht erop hebt zitten, ben je vast al belangrijke namen en websites tegengekomen met waar je een big smoker kunt kopen. De oklahoma smoker barbecue en smoker joe zijn goede opties  om aan te schaffen. Ga na wat voor jou belangrijk is als je een smoker BBQ wil kopen. Naast capaciteit en draagbaarheid is ook het soort brandstof dat gebruikt wordt van belang bij het kiezen van een smoker BBQ:

Elektrisch – Deze rookovens hebben een staaf die elektrisch opwarmt en de houtpellets ontsteekt, die zowel als warmtebron als voor hun rook kwaliteiten worden gebruikt. De pellets worden door een vijzel in de vuurkist gebracht, die door een thermostaat wordt geregeld.

Gas – Dit type rookoven lijkt erg op de elektrische rookoven, maar gebruikt aardgas of propaan om het hout te laten ontbranden. Veel gasgestookte apparaten kunnen worden gebruikt voor zowel warm als koud roken. Ze bevatten meestal een soort waterpan om het vochtgehalte van het gerookte voedsel te helpen behouden. Dit houdt het vlees lekker mals!

Barbecue-pit – Als houtskool wordt gebruikt als brandstof voor deze rookovens, moet het worden aangestoken en blijven liggen tot de kolen een grijze as bedekken, net als bij grillen op een barbecue. Het hout dat voor de rook zorgt wordt vochtig gemaakt en op de houtskool gelegd, en het voedsel wordt dan op de rekken gelegd. Wanneer de rook begint op te trekken, wordt de smoker BBQ, zoals bijvoorbeeld een offset smoker BBQ, gesloten en laat men het voedsel garen. Als alternatief kan hout worden gebruikt als brandstof om een rokerige smaak te creëren. Er zijn modellen barbecue pit rookovens op de markt die werken op propaangas. Deze barbecues bevatten ook vuurhaarden aan de zijkant voor indirect roken.

Daarnaast kan roken ook gewoon op het fornuis worden gedaan door een rookpan voor op het fornuis te kopen of door er zelf een te maken met behulp van een reeks stevige en geperforeerde hotel pannen. Roken in de oven werkt ook goed, maar bak geen cake in dezelfde oven!

Book Mockup 01 2 min

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories