Gas BBQ Kopen

Een gas barbecue kopen? Dit is het meest populaire type achtertuin barbecue en tevens een uitstekende keuze. Ze werken op propaan uit flessen of op aardgas van je energieleverancier. De meeste gasgrills zijn ontworpen voor propaan, maar kunnen vrij eenvoudig worden omgebouwd naar aardgas. Sommige mensen zijn het niet eens over de voordelen van propaan of methaan, maar er is weinig verschil tussen de twee. Als je toegang hebt tot een aardgasleiding, is het zeker handiger en minder duur dan het bijvullen van propaantanks.

Voor wie?

Wie koopt er allemaal een gas BBQ? De ongeduldige chef-kok die snel heet vuur wil hebben om te barbecueën, zonder zich daarbij zorgen te maken over de voorbereiding. En niet te vergeten het schoonmaken dat je hebt bij een grill op houtskool.

Grootste nadeel

Smaak en prijs. Hoewel sommige gas grills kleine rookkastjes hebben, krijg je slechts een vleugje rooksmaak in vergelijking met een echte houtskoolgrill of rookoven. De echte BBQ-smaak is wel voldoende aanwezig. Hoewel er goedkope gasgrills bestaan, zorgen de technische snufjes ervoor dat ze altijd duurder zullen zijn dan een vergelijkbaar houtskool model.

Tips bij het kopen van een gas bbq

In het lagere segment van de BBQs op gas vind je zwarte, aluminium behuizingen met één of twee branders, waaronder vaak één zijbrander. Met het juiste onderhoud zal de gas BBQ grill je goed van dienst blijven als je een snelle en lekkere maaltijd wil bereiden. Veel mensen laten de BBQ gewoon buiten staan, omdat het geverfde aluminium niet snel roest. Kijk ook uit naar een met porselein bedekte bakplaat. Deze geven geweldige grill sporen en zijn veel gemakkelijker schoon te houden dan de goedkopere stalen grill oppervlakken die sommige modellen hebben.

In het hogere segment van gas grills kan je 3-5 branders verwachten, een mooie roestvrijstalen behuizing en de optie van een grotere zijbrander voor het verwarmen van potten en pannen. Het grill-oppervlak kan gemaakt zijn van:

• Met porselein bedekte stalen staven
• Gebogen roestvrij stalen platen
• IJzeren roosters
• Roestvrij stalen spijlen

Hoewel met porselein bedekte staven goed zijn, vermijd je het beste stalen platen in gas barbecues. Gebogen stalen platen zien er mooi uit als ze nieuw zijn, maar ze verdelen de warmte slecht en zijn erg moeilijk schoon te maken. IJzeren roosters zijn van betere kwaliteit, maar ze moeten met de hand verwijderd en schoongemaakt worden. Roestvrijstalen roosters vormen het ultieme grill-oppervlak, maar ze zijn meestal alleen te vinden op grills die minstens 500 euro kosten. Ze zijn duurzaam, kunnen met een staalborstel worden schoongemaakt en zorgen voor fantastische smaak en textuur.

  • Resultaat 1–32 van de 116 resultaten wordt getoond

Book Mockup 01 2 min

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories