Pellet BBQ Kopen

Pellet BBQs combineren de flexibiliteit van een houtskoolgrill en rookoven met het gemak van een gasgrill. Deze grills zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit, en zijn voorzien van een grote metalen bak, of “hopper,” waar je pellets in doet die gemaakt zijn van het samengeperste zaagsel van smaakvolle houtsoorten, zoals eik. Je kunt de pellets kopen bij een bouwmarkt of online, en met een beetje geluk koop tref je een pellet BBQ aanbieding of sale. Een elektronische ontsteker zuigt deze pellets aan en steekt ze aan, waardoor warmte en rook ontstaan, die een uitgesproken smaak aan je voedsel geven. Een bijzonder handige functie: Met een thermostaat kan je de warmte instellen op een precieze temperatuur, iets wat je niet kunt doen met gas- of houtskool BBQs. De prijzen van de modellen in onze tests variëren tussen de 400 tot 1.200 euro.

Pellets bijvullen

De inhoud van de trechter bepaalt hoeveel pellets een grill kan bevatten, en hoe lang de grill kan werken voordat je brandstof moet toevoegen. Hoe groter de trechter, hoe langer de grill kan koken met een enkele lading.

Temperatuur instellen op een Pellet BBQ grill

Zoek naar een pellet BBQ-grill met een zo breed mogelijk temperatuurbereik. De pellet BBQ-grill kan in de tests een temperatuur bereiken van 80C tot 400C, en zelfs nog heter op een speciale braadzone. Deze modellen zijn veelzijdiger omdat ze kunnen braden en grillen op hoge temperaturen en langzaam braden op lage temperaturen. Het is vermeldenswaardig dat ze over het algemeen niet zo heet kunnen worden of zo goed kunnen dichtschroeien als de beste gas-, houtskool- en kamado-grills.

Pellet BBQ smoker

Over het algemeen is het roken van voedsel op een pellet BBQ zo eenvoudig als het vullen van de hopper met de pellets van je keuze en het instellen van een lage temperatuur, meestal onder de 80C. Dat maakt het veel gemakkelijker dan het fijn afstellen van een gas- of houtskoolgrill.

Braden

De meeste pellet BBQs hebben hittegeleiders over het kookoppervlak die helpen verbranden en hoge vlammen te voorkomen. Maar dat kan het moeilijker maken om voedsel dicht te schroeien omdat alle hitte indirect is, waardoor er geen duidelijke grillstrepen ontstaan. Voor het dichtschroeien wil je een model met een speciale dichtschroeizone, waarbij je de hittegeleider kunt verwijderen, zodat voedsel zoals biefstuk direct aan het vuur kan worden blootgesteld.

Book Mockup 01 2 min

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories