Houtskool BBQ Kopen

Deze BBQs gebruiken houtskool of briketten als brandstof en beschikken over een enorme vuurkracht voor het koken. Barbecueën met houtskool is tijdrovender en duurder dan met een gasgrill, maar sommige mensen zullen altijd de voorkeur geven aan de smaak van grillen met houtskool, vooral als de briketten gemaakt zijn van natuurlijk hout, dat niet geperst is.

Voor de fijnproevers

Een houtskool BBQ kopen is voor de purist. Als je verlangt naar die rokerige, gegrilde smaak of graag vlees rookt, dan is een houtskoolgrill de enige manier om beide te bereiken. Houtskool brandt op een hogere temperatuur dan gas, waardoor een ervaren grillmaster het vlees gemakkelijk kan dichtschroeien. Tenslotte heeft koken met houtskool een romantiek die bij een moderne gasgrill duidelijk ontbreekt.

Tijd en ruimte

De tijd die het kost en de kosten van houtskool zijn zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop. Om de kosten te drukken kun je zoeken naar een houtskool BBQ in de aanbieding.

Met een houtskoolgrill kun je hem niet gewoon aansteken en er iets op gooien. Het duurt minstens 45 minuten om de kolen aan te maken en de grill voor te verwarmen. Je zult ook tijd moeten besteden aan het schoonmaken van je grill en het weggooien van de as als je klaar bent. De aanschaf van houtskool is daarnaast vrij duur in vergelijking met gas.

Veel houtskool bbq variaties

De klassieke houtskool BBQ XXL is altijd de ronde, ketelvormige grill geweest, die oorspronkelijk door Weber te koop werden aangeboden. Echter verkopen ook andere bedrijven diverse variaties in verschillende vormen en maten. Ketel grills kunnen een geweldige rooksmaak geven, maar worden het best gebruikt voor de kortere kooktijden, omdat ze veel van hun warmte afgeven aan het eten.

Een andere populaire stijl zijn de horizontale vat grills. Deze werden oorspronkelijk gebouwd van stalen olievaten, die in tweeën werden gesneden. Wanneer je een vuurhaard aan de zijkant toevoegt, zijn ze ideaal voor het roken van vlees bij lagere temperaturen en voor langere periodes. Veel horizontale vaten grills hebben een houtskoollade die omhoog of omlaag kan worden gebracht om de intensiteit van de hitte te variëren, een functie die je niet vindt in ketel grills.

Houtskool BBQ te koop, waar moet ik op letten?

Net als bij een gasgrill, helpt het om een mooi kookoppervlak te hebben. Een houtskool BBQ met deksel is handiger, omdat je de warmte hierdoor beter kan verdelen. Geplateerd staal of porselein gecoate stalen staven zijn de standaard voor een houtskool barbecue. Ze geven klassieke grill sporen en zijn gemakkelijk schoon te maken met een staalborstel. IJzeren staven kunnen geweldig zijn als je het niet erg vindt om ze te verwijderen voor het schoonmaken. Deze barbecues zullen altijd na elk gebruik moeten worden schoongemaakt. Ook het opnieuw invetten tegen het roesten, behoort tot het onderhoud. Roestvrijstalen staven zijn ideaal, maar moeilijk te vinden op de meeste houtskool modellen.

  • Resultaat 1–32 van de 177 resultaten wordt getoond

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories