Kamado BBQ kopen? Veel waar voor je geld

In het begin baande Kamado Joe zich een weg in de groeiende markt met prachtige, keramische fornuizen van hoge kwaliteit, boordevol extra’s en tegen prijzen die net onder die van de populaire Big Green Egg lagen. Zeker als je een Kamado BBQ aanbieding vindt, sluit je een goede deal. Maar de Kamado Joe Classic kon de leidende rol in de BBQ-wereld niet weerstaan en begon zich te ontwikkelen tot iets groters en beters: een leider, een vernieuwer, en een van de belangrijkste merken.

Een andere versnelling

Denk bij het kopen van een Kamado Joe BBQ aan een Mercedes Benz, of BMW. Dat zijn ook bedrijven die er zijn om verbeteringen te blijven aanbrengen en niet bang zijn om de prijzen te verhogen maar wel superieure kwaliteit te leveren. In het begin hadden we een beetje brandend maagzuur, maar het komt uiteindelijk allemaal goed. Dus wat kopen we voor die extra euro’s?

Air Lift Scharnier

Keramische Kamado houtskool barbecues zijn zwaar en dat voel je als je een van hun massieve deksels optilt. Pas op, laat niet los wanneer je de deksel sluit, anders kan die grote koepel naar beneden vallen! Sommige Kamado-fabrikanten plaatsen een kleine schokdemper op de onderste voorrand om schade aan het keramiek te voorkomen. Kamado Joe Classic’s antwoord is hun gepatenteerde Air Lift Hinge die doet wat het belooft. Dit scharnier, waarvan wordt gezegd dat het gewicht van de koepel met 96% vermindert, stelt je in staat het deksel met een vinger op te tillen en het te stoppen waar je maar wilt.

Strakke afdichting = Luchtregeling = Temperatuurregeling
Zoals bij alle houtskool barbecues wordt de temperatuur van de Kamado geregeld door het openen en sluiten van luchtopeningen. Sluit de ventilatieopeningen voor langzaam roken en open ze om het vuur te voeden voor grillen op hoge temperatuur. De meeste keramische Kamado’s hebben een strook vilt isolatie op de rand van de deksel en kuip om te voorkomen dat ongewenste lucht binnendringt. De viltjes moeten regelmatig worden vervangen. Kamado Joe gebruikt pluche draadgaas, glasvezel pakkingen die langer meegaan dan vilten pakkingen. Een roestvrijstalen grendel sluit de zaak verder af. Dit is een perfecte luchtdichte afsluiting zodat de temperatuur niet ongewenst hoog wordt als je jouw gerecht een minuut uit het oog verliest.

Slimme truc: ventilatie onderin

Kamado houtskool barbecue ‘s hebben meestal een luchtinlaat aan de onderkant die van links naar rechts schuift om de hoeveelheid lucht te regelen, die door het houtskoolvuur wordt aangezogen. As valt van het houtskoolvuur naar beneden bij het gat van de ventilatie waar het meestal wordt verwijderd met een verwijderbare bak die door het ventilatiegat in een emmer geschraapt wordt. Kamado Joe is een van de weinige merken die een as verwijderingssysteem heeft. Het is een lade die door de ventilatie naar buiten schuift om de as te verwijderen zonder gedoe. Net zoals bij de Weber gasgrill: veel plezier van het barbecueën, weinig werk met het onderhoud. Ideaal dus!

Book Mockup 01 2 min

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories