Buitenkeuken kopen

Een buitenkeuken BBQ kopen is een ware trend. Wikipedia omschrijft de “buitenkeuken” als “een buitenruimte die is ingericht voor het regelmatig bereiden van voedsel, bijvoorbeeld tijdens het kamperen”. Wij zouden zeggen dat een buitenkeuken minstens één kooktoestel van goede kwaliteit moet hebben, een werkblad en in ons land ook een dak natuurlijk. Als je er écht voor wilt gaan kun je kiezen voor een buitenkeuken met koelkast. Je kunt natuurlijk een dure architect en aannemer inhuren om een buitenkeuken te laten ontwikkelen en bouwen. Maar tegenwoordig kun je een buitenkeuken bouwpakket kopen. Zeker het overwegen waard.

Stijgende populariteit

Barbecue-grills buitenkeukens zijn de meest populaire kookmogelijkheden. Hoewel met een goed grilloppervlak met warmteregeling (essentieel) zelfs verfijnde gerechten kunnen worden bereid, voegt een oven een nog andere dimensie aan je buitenkeuken toe. De stijgende populariteit van buitenkeukens, aangewakkerd door Jamie Oliver’s tv-serie Jamie at home, heeft bijgedragen tot een groeiende concurrerende markt. De sector van de buitenkeukens heeft nu gespecialiseerde leveranciers. Bouwmarkten en tuincentra hebben steeds meer producten in voorraad waar je een buitenkeuken meubel kan kopen. Je kunt nu geprefabriceerde buitenkeuken eilanden en dakbedekkingen kopen, die in slechts één dag kunnen worden geïnstalleerd.

Beste van twee werelden

Stel je voor: Je organiseert een barbecue voor vrienden en familie op het dek van je houten huis, genietend van een mooie nazomer avond. Het enige probleem? Je hebt de helft van het feest gemist, omdat je van en naar de keuken moest rennen voor extra borden, drankjes en bijgerechten. Om deze valkuil te vermijden kan een buitenkeuken een slimme upgrade van je achtertuin zijn. Je kunt een complete maaltijd bereiden terwijl je met je gasten praat, en je hoeft niet in huis te wachten tot de maïskolf dan eindelijk klaar is en alweer koud is als je hem buiten serveert.

Het beste deel? Een buitenkeuken voegt waarde en ruimte toe aan je woning. Daarom is het een hele goede investering, ook met het oog van het verkopen van je huis in de toekomst. En hoewel je helemaal los kunt gaan en een buitenkeuken kunt ontwerpen met de nieuwste snufjes en gadgets, zijn een paar eenvoudige benodigdheden alles wat je nodig hebt om je terras of patio om te toveren!

Voor het hele gezin

Buiten leefruimtes vergroten de voetafdruk van je huis. Je hebt dan een zeer uitnodigende ruimte voor meerdere maanden van het jaar. En koken brengt nu eenmaal mensen samen, zeker als dat aangenaam kan in de zwoele zomerse buitenlucht. Bovendien heb je geen afzuigkap nodig. De damp vliegt zo de buitenkeuken uit.

Een openluchtkeuken is ideaal voor elk landhuis. Het is een natuurlijke keuze omdat eigenaren van een houten huis graag tijd buiten doorbrengen, alleen maar ook met vrienden en familie. Daar komt nog een voordeel bovenop: Het uitzicht vanaf je tafel op je prachtige houten woning en tuin.

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories