Stenen BBQ Kopen

Wat zou de lente zijn zonder buiten barbecueën? En wat zou barbecueën zijn zonder de verrukkelijke, rokerige geur van hotdogs en hamburgers die buiten op je zelfgemaakte stenen BBQ knetteren? Je kent het wel: grote lapjes gemalen rundvlees die je hart doen stilstaan, tot in de perfectie dichtgeschroeide (maar een beetje zwart) frieten, riblappen, sappige kippenbouten, in de vlam geroosterde groenten… Wie droomt er niet van?

Geef dit seizoen de startschot voor je culinaire creaties met de bouw van je eigen stenen BBQ onderdelen. Zo’n stenen BBQ kun je kopen in veel varianten: een stenen BBQ met pizza oven of bijvoorbeeld een betonnen BBQ met rooster. Maar je kunt ze ook zelf maken van onderdelen. Je kunt bijvoorbeeld lavastenen voor je BBQ kopen of andere stenen om de BBQ zelf te maken – een perfect project voor de doe-het-zelver die ook een serieuze chef-kok is.

Hout in plaats van gas

Het zal zinloos zijn om thuis een grill op gas te bouwen, aangezien commerciële toestellen goed gemaakt zijn in fabrieken en al redelijke prijzen hebben. De discussie blijft dus beperkt tot het bouwen van hout- of houtskool barbecues van steen.

Populair

Stenen BBQs zijn snel uitgegroeid tot een van de heetste trends in huis en tuinarchitectuur projecten, en voor een goede reden. Ze zijn leuk, ze zijn makkelijk te gebruiken, en ze maken onderhoud een koud kunstje. Misschien heb je al een stenen BBQ overwogen voor je eigen achtertuin, maar ben je nog onzeker of het goed zal passen. Het leuke van zelf bouwen is het aantal ontwerpopties: je kunt zelf de stenen BBQ onderdelen kiezen. Je kunt zelfs lavastenen voor je BBQ kopen.

Veel vrienden in de tuin? Geen probleem

Iedereen weet dat het gebruik van je keuken voor de catering van een groot feest een enorm gedoe kan zijn. Er is meestal niet genoeg ruimte om al het eten op te slaan, voor te bereiden en te koken, dus je moet constant heen en weer rennen tussen de keuken en de achtertuin. Om ideeën op te doen voor ontwerpen die geschikt zijn voor grote stenen barbecues, kun je een professional in tuinarchitectuur vragen suggesties te doen op basis van andere stenen BBQs die hij of zij heeft helpen ontwerpen. Voor de kleinere versies kun je zelf aan de slag, of er eentje kopen.

Gemakkelijk schoon te maken

Opruimen na een groot eetfeest binnen betekent dat je je hele huis met de dweil moet doorlopen om alles weer op orde te krijgen. Met een ontwerp voor een stenen barbecue in de tuin kun je voorkomen dat de rommel en vieze voeten je huis binnenkomen.

Lagere energierekening

Hoe meer je kunt koken op je stenen grill met hout, hoe minder je in de zomer kwijt bent aan elektriciteits- en gasrekeningen. Denk je dat een kip meer dan een uur in de oven bakken je energiekosten niet zal doen stijgen? Denk dan nog maar eens na.

Book Mockup 01 2 min

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories