Begin met het snijden van de ananas in 8 partjes.
Verwarm de rum in een kleine pan op laag vuur met 50 ml water en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost.
Draai het vuur vervolgens middelhoog en breng het geheel aan de kook. Kook voor ongeveer 2 tot 3 minuten, zodat het mengsel iets dikker wordt.
Haal van het vuur en roer de kaneel, piment en nootmuskaat erdoor.
Voeg vervoglens in een appart kommetje de crème fraîche samen met het limoenrasp (van één limoen) en het limoensap (van de andere limoen). Roer alles goed door elkaar!
Leg de stukken ananas op een voorverwarmde barbecue voor ongeveer 2-3 minuten (tot er verkleuringen verschijnen). Draai vervolgens om en wacht wederom 2 tot 3 minuten.
Bestrijk de ananaspartjes met de rumsiroop en grill nog 10 minuten. Keer regelmatig, zodat er niets verbrandt. De ananas is klaar als ze goudbruin en zacht zijn geworden.
Haal van de barbecue en serveer met de heerlijke frisse limoen crème fraîche.
Interessante BBQ benodigdheden:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin met het snijden van de ananas in 8 partjes.
Verwarm de rum in een kleine pan op laag vuur met 50 ml water en roer de suiker erdoor tot deze is opgelost.
Draai het vuur vervolgens middelhoog en breng het geheel aan de kook. Kook voor ongeveer 2 tot 3 minuten, zodat het mengsel iets dikker wordt.
Haal van het vuur en roer de kaneel, piment en nootmuskaat erdoor.
Voeg vervoglens in een appart kommetje de crème fraîche samen met het limoenrasp (van één limoen) en het limoensap (van de andere limoen). Roer alles goed door elkaar!
Leg de stukken ananas op een voorverwarmde barbecue voor ongeveer 2-3 minuten (tot er verkleuringen verschijnen). Draai vervolgens om en wacht wederom 2 tot 3 minuten.
Bestrijk de ananaspartjes met de rumsiroop en grill nog 10 minuten. Keer regelmatig, zodat er niets verbrandt. De ananas is klaar als ze goudbruin en zacht zijn geworden.
Haal van de barbecue en serveer met de heerlijke frisse limoen crème fraîche.