Vuurschaal BBQ Kopen

Vuurschalen met grill zijn de ideale oplossing voor elke buitenkook-beleving. Of je nu een barbecue organiseert met vrienden of familie in de tuin, of op avontuur gaat op de camping, wij hebben de perfecte vuurschaal voor jou.

Onze Vuurschaal BBQ’s zijn echte allrounders en zorgen voor een unieke beleving. Braad lekkere garnalen of groentes op de bakplaat of grill sappige steaks of kipfilets op het grillrooster. Je zult zien dat buiten koken nooit meer hetzelfde zal zijn.

Voor de avonturiers onder ons hebben we ook perfecte vuurschalen voor op de camping. Met inklapbare poten en een handige draagtas, kun je deze BBQ-vuurschalen gemakkelijk overal meenemen. Geniet niet alleen van een gezellig vuur, maar ook van heerlijke kipfilets en braadworst van de grill.

En voor de pizza liefhebbers onder ons, hebben we ook speciale vuurschalen. Maak op eenvoudige en snelle manier heerlijke pizza’s buiten, zonder concessies te hoeven doen aan de smaak.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een Vuurschaal BBQ?

Je keuze voor een Vuurschaal BBQ is altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en behoeften. Om echt een goede keuze te kunnen maken is het altijd verstandig om verschillende Vuurschaal BBQ’s naast elkaar te houden en de mogelijkheden en opties te vergelijken. In het kort kun je letten op de volgende factoren:

 • Formaat: Overweeg de grootte van je buitenruimte en hoeveel mensen je wilt bedienen. Zorg ervoor dat je een vuurschaal kiest die groot genoeg is voor jouw specifieke behoeften.
 • Materiaal: Vuurschalen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals staal, roestvrij staal en gietijzer. Elke materialen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, dus overweeg welk materiaal het beste bij jouw behoeften past.
 • Mobiel of vast: Overweeg of je een mobiele of vaststaande vuurschaal wilt. Mobiele vuurschalen zijn gemakkelijker te verplaatsen, terwijl vaststaande vuurschalen meestal groter en robuuster zijn.
 • Functies: Sommige vuurschalen hebben extra functies, zoals een grillrooster of een bakplaat. Overweeg welke functies voor jou belangrijk zijn en kies een vuurschaal die hier aan voldoet.
 • Prijs: Vuurschalen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan prijzen, dus overweeg hoeveel je bereid bent uit te geven en kies een vuurschaal die binnen je budget past.

Je Vuurschaal BBQ onderhouden

Om de beste prestaties van je Vuurschaal BBQ te blijven behouden, hoef je eigenlijk maar één ding te doen: gebruik hem regelmatig! Door hem regelmatig aan te steken, zal je een natuurlijke antiaanbaklaag ontwikkelen die steeds sterker wordt naarmate je het vaker doet. Bovendien zal het steeds gemakkelijker worden om je vuurschaal schoon te maken.

Je kunt je vuurschaal BBQ gerust buiten laten staan. Hierdoor is de roestkleur sneller aanwezig, maar dat is juist een goed teken. De roest dient namelijk als beschermlaag en voorkomt dat je vuurschaal door roest.

Zorg er wel voor dat je een passende deksel gebruikt. Anders zou ook de grill ring kunnen gaan roesten, en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Gelukkig leveren wij bij al onze vuurschalen standaard een passende deksel mee zodat je zorgeloos kunt genieten van je Vuurschaal BBQ.

Hoe BBQ je op een vuurschaal?

Barbecueën op een vuurschaal is een unieke en traditionele manier van koken. Houd er rekening mee dat het koken op een vuurschaal anders is dan op een conventionele barbecue, dus het is belangrijk om geduld te hebben en de juiste technieken te gebruiken om het beste resultaat te bereiken.

 • Zorg ervoor dat je vuurschaal op een stabiele en vlakke ondergrond staat en dat er voldoende ruimte is om te koken en omheen te lopen.
 • Plaats brandbare materialen, zoals hout of briketten, in de vuurschaal en steek het vuur aan. Laat het vuur branden totdat de houtskool witgloeiend is.
 • Plaats de grill ring op de vuurschaal en verdeel de houtskool eronder, zodat het vuur gelijkmatig verdeeld is.
 • Laat de grillring goed verhitten voordat je begint met barbecueën. Dit zorgt voor een goede antiaanbaklaag en voorkomt dat het voedsel vastkleeft aan de grillring.
 • Leg het voedsel op de grillring en sluit de deksel van de vuurschaal. Laat het voedsel op een medium hoge temperatuur garen en controleer regelmatig de gaartijd.
 • Zodra het voedsel gaar is, kun je het van de grillring halen en serveren. Geniet van het resultaat van je barbecue meesterwerk!

Book Mockup 01 2 min

No products were found matching your selection.

Navigation

My Cart

Close

Categories