Haal de ribeye uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen (dit duurt ongeveer 30 minuten). Snijd overtollig vet weg. Doe hetzelfde met het dunne stuk vet verticaal rond de buitenkant. Breng de ribeye vervolgens royaal op smaak met de kruidenmix aan beide kanten (zie ingrediënten).
Verwarm de barbecue voor en smeer het rooster in met olie.
Leg de ribeye op het heetste deel van het rooster, direct boven de kolen, en laat hem twee tot drie minuten schroeien, draai dan de steak om en schroei de andere kant twee tot drie minuten dicht.
Nadat de ribeye goed is aangebraden, sluit je de deksel en blijf je de biefstuk grillen totdat deze de gewenste temperatuur (65 graden voor medium) heeft om gaar te zijn. Hierbij hoef je de ribeye niet om te draaien.
Nadat je de ribeye van de barbecue hebt gehaald, leg je hem op een snijplank, dek je hem losjes af met aluminiumfolie en laat je hem vijf minuten "rusten". De ribeye is klaar om geserveerd te worden.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €50.31
Brood of pizza met beleg – deze pizzasteen met praktische draagbeugel is speciaal ontwikkeld voor een gemakkelijk en veilig gebruik met het Gourmet BBQ System.
- €7.10
Barbecue borstel. Driehoekige borstel waarmee u heel gemakkelijk het rooster van de barbecue kunt schoonmaken. Formaat: ongeveer 17 x 31 x 3 cm. Het handvat kan verschillen van kleur.
- €12.00
Heavy Duty BQQ reiniger, Krachtig simpel en snel.
Verwijdert vet en vuil, zelfs indien ingebrand.
500 ml sproeiflacon
Ingrediënten
Aanwijzingen
Haal de ribeye uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen (dit duurt ongeveer 30 minuten). Snijd overtollig vet weg. Doe hetzelfde met het dunne stuk vet verticaal rond de buitenkant. Breng de ribeye vervolgens royaal op smaak met de kruidenmix aan beide kanten (zie ingrediënten).
Verwarm de barbecue voor en smeer het rooster in met olie.
Leg de ribeye op het heetste deel van het rooster, direct boven de kolen, en laat hem twee tot drie minuten schroeien, draai dan de steak om en schroei de andere kant twee tot drie minuten dicht.
Nadat de ribeye goed is aangebraden, sluit je de deksel en blijf je de biefstuk grillen totdat deze de gewenste temperatuur (65 graden voor medium) heeft om gaar te zijn. Hierbij hoef je de ribeye niet om te draaien.
Nadat je de ribeye van de barbecue hebt gehaald, leg je hem op een snijplank, dek je hem losjes af met aluminiumfolie en laat je hem vijf minuten "rusten". De ribeye is klaar om geserveerd te worden.