Rasp de wortelen en verwijder de boven- en onderkant.
Besprenkel de wortelen met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
Gril de wortelen voor zo'n 7 tot 10 minuten op 180 graden (directe warmte). Draai om als er grillstrepen ontstaan.
Rooster de wortelen vervolgens nog voor zo'n 20 minuten (op indirecte warmte met de deksel dicht) en haal ze van de barbecue. Eventueel zou je de wortelen hiervoor ook kunnen inpakken in alumiumfolie, zodat ze alsnog op direct vuur kunnen worden geroosterd.
Roer vervolgens één eetlepelsolijfolie, het citroensap en de harissa in een kleine kom. Besprenkel dit over de gegrilde wortelen. Top met munt en nog een klein beetje zout.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €23.49
Keuken prinses keukenschort fuchsia roze voor dames. Op dit schort staat groot Keuken prinses. Materiaal: 65% polyester / 35% katoen. One size: breedte 72 cm, lengte 86 cm. Kwaliteit: 195 grams.
- €9.95
BBQ Schoonmaak Borstel Metalen 31 cm lang 17 cm breed / de echte met ophangkoord
Ingrediënten
Aanwijzingen
Rasp de wortelen en verwijder de boven- en onderkant.
Besprenkel de wortelen met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.
Gril de wortelen voor zo'n 7 tot 10 minuten op 180 graden (directe warmte). Draai om als er grillstrepen ontstaan.
Rooster de wortelen vervolgens nog voor zo'n 20 minuten (op indirecte warmte met de deksel dicht) en haal ze van de barbecue. Eventueel zou je de wortelen hiervoor ook kunnen inpakken in alumiumfolie, zodat ze alsnog op direct vuur kunnen worden geroosterd.
Roer vervolgens één eetlepelsolijfolie, het citroensap en de harissa in een kleine kom. Besprenkel dit over de gegrilde wortelen. Top met munt en nog een klein beetje zout.