Gegrilde Tomahawk Steak BBQ Recept

Gegrilde BBQ Tomahawk Steak

BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner
Gegrilde Tomahawk Steak BBQ Recept
Opbrengsten6 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur
Ingrediënten Tomahawk
 1,50 kg Tomahawk Steaks (2 stuks)
 Peper & Zout
 Olijfolie
Ingrediënten Aiolie
 ½ Citroen
 3 Eidooiers
 1 teentje Knoflook
 175 ml Zonnebloemolie
 2 Jalapeños
Tip!
BBQ Voorbereiding
1

Bestrijk de tomahawk steaks allereerst aan beide kanten met olijfolie.

2

Breng ze vervolgens op smaak met veel zout en peper.

3

Voor het bereiden van de jalapeño aioli, giet je allereerst het citroensap en de eidooiers in een hoge kom.

4

Voeg vervolgens de fijngeperste knoflook toe.

5

Meng het geheel met een staafmixer tot de ingrediënten gemixt zijn.

6

Blijf mixen en voeg de olie constant voorzichtig toe.

7

Wanneer de aioli verdikt, is het tijd om deze op smaak te brengen met zout en fijngehakte jalapeños.

BBQ Bereiding
8

Stook de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 220 °C.

9

Leg de tomahawk steaks vervolgens in het midden van de barbecue. Laat zo'n 15 tot 20 minuten garen met de deksel op op de barbecue.

10

Schuif de Tomahawk steaks vervolgens naar de zijkant van de barbecue en gril ze op direct vuur voor zo'n 4-5 minuten.

11

Haal de Tomahawk steaks van de barbecue en snijd deze vervolgens in stukken. Laat 15 minuten rusten op de snijplank.

12

Serveer de tomahawk steaks met zelfgemaakte jalapeño aioli. Enjoy!

Categorie

Interessante BBQ benodigdheden:

Ingrediënten

Ingrediënten Tomahawk
 1,50 kg Tomahawk Steaks (2 stuks)
 Peper & Zout
 Olijfolie
Ingrediënten Aiolie
 ½ Citroen
 3 Eidooiers
 1 teentje Knoflook
 175 ml Zonnebloemolie
 2 Jalapeños
Tip!

Aanwijzingen

BBQ Voorbereiding
1

Bestrijk de tomahawk steaks allereerst aan beide kanten met olijfolie.

2

Breng ze vervolgens op smaak met veel zout en peper.

3

Voor het bereiden van de jalapeño aioli, giet je allereerst het citroensap en de eidooiers in een hoge kom.

4

Voeg vervolgens de fijngeperste knoflook toe.

5

Meng het geheel met een staafmixer tot de ingrediënten gemixt zijn.

6

Blijf mixen en voeg de olie constant voorzichtig toe.

7

Wanneer de aioli verdikt, is het tijd om deze op smaak te brengen met zout en fijngehakte jalapeños.

BBQ Bereiding
8

Stook de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 220 °C.

9

Leg de tomahawk steaks vervolgens in het midden van de barbecue. Laat zo'n 15 tot 20 minuten garen met de deksel op op de barbecue.

10

Schuif de Tomahawk steaks vervolgens naar de zijkant van de barbecue en gril ze op direct vuur voor zo'n 4-5 minuten.

11

Haal de Tomahawk steaks van de barbecue en snijd deze vervolgens in stukken. Laat 15 minuten rusten op de snijplank.

12

Serveer de tomahawk steaks met zelfgemaakte jalapeño aioli. Enjoy!

Gegrilde BBQ Tomahawk Steak
Navigation

My Cart

Close

Categories