Bestrijk de tomahawk steaks allereerst aan beide kanten met olijfolie.
Breng ze vervolgens op smaak met veel zout en peper.
Voor het bereiden van de jalapeño aioli, giet je allereerst het citroensap en de eidooiers in een hoge kom.
Voeg vervolgens de fijngeperste knoflook toe.
Meng het geheel met een staafmixer tot de ingrediënten gemixt zijn.
Blijf mixen en voeg de olie constant voorzichtig toe.
Wanneer de aioli verdikt, is het tijd om deze op smaak te brengen met zout en fijngehakte jalapeños.
Stook de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 220 °C.
Leg de tomahawk steaks vervolgens in het midden van de barbecue. Laat zo'n 15 tot 20 minuten garen met de deksel op op de barbecue.
Schuif de Tomahawk steaks vervolgens naar de zijkant van de barbecue en gril ze op direct vuur voor zo'n 4-5 minuten.
Haal de Tomahawk steaks van de barbecue en snijd deze vervolgens in stukken. Laat 15 minuten rusten op de snijplank.
Serveer de tomahawk steaks met zelfgemaakte jalapeño aioli. Enjoy!
Interessante BBQ benodigdheden:
- €13.99
Herbruikbare barbecue grill.
Bereiding komt niet in contact met mogelijke flare-ups en rooster blijft schoon.
Geschikt voor houtskool- en gasbarbecues.Vaatwasbestendig.
LxB: 34,5 x 24 cm - €21.00
Gecertificeerd beschermende wanten. Voldoen aan CE richtlijn voor Persoonlijke Beschermingsmiddelen 89/686/EEC.
Extra lang ter bescherming van de onderarm - €7.95
Met deze handige bakkwast van Patisse kunt u eenvoudig uw bakvormen of braadsledes invetten met boter of olie. Gemaakt van beuken hout.
- €7.10
Barbecue borstel. Driehoekige borstel waarmee u heel gemakkelijk het rooster van de barbecue kunt schoonmaken. Formaat: ongeveer 17 x 31 x 3 cm. Het handvat kan verschillen van kleur.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bestrijk de tomahawk steaks allereerst aan beide kanten met olijfolie.
Breng ze vervolgens op smaak met veel zout en peper.
Voor het bereiden van de jalapeño aioli, giet je allereerst het citroensap en de eidooiers in een hoge kom.
Voeg vervolgens de fijngeperste knoflook toe.
Meng het geheel met een staafmixer tot de ingrediënten gemixt zijn.
Blijf mixen en voeg de olie constant voorzichtig toe.
Wanneer de aioli verdikt, is het tijd om deze op smaak te brengen met zout en fijngehakte jalapeños.
Stook de barbecue op tot een temperatuur van ongeveer 220 °C.
Leg de tomahawk steaks vervolgens in het midden van de barbecue. Laat zo'n 15 tot 20 minuten garen met de deksel op op de barbecue.
Schuif de Tomahawk steaks vervolgens naar de zijkant van de barbecue en gril ze op direct vuur voor zo'n 4-5 minuten.
Haal de Tomahawk steaks van de barbecue en snijd deze vervolgens in stukken. Laat 15 minuten rusten op de snijplank.
Serveer de tomahawk steaks met zelfgemaakte jalapeño aioli. Enjoy!