Hak de ui, knoflook en lente ui zeer fijn. Fruit deze vervolgens in een pan met een dun laagje olijfolie.
Voeg vervolgens de tomaten (in kleine blokjes gesneden), ketchup, balsamicoazijn en de whisky toe.
Doe hier vervolgens de worcestersaus, het zeezout, paprikapoeder en de honing bij. Roer vervolgens alle ingrediënten goed elkaar.
Hak de rode peper in kleine stukjes en voeg die vervolgens samen met het kaneelstokje en de laurierbladeren.
Laat de deksel vervolgens op de pan en laat het geheel voor zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen.
Haal na 20 minuten de laurierbladeren en het kaneelstokje uit het mengsel.
Pak vervolgens een blender en gooi hier het volledige mengsel in. Mix dit voor zo'n 2 minuten tot een egale massa.
Breng de saus vervolgens op smaak met wat peper en zout. Wanneer de saus nog te zuur is, kun je extra honing toevoegen.
Serveer de saus wanneer deze volledig afgekoeld is.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €7.95
Onmisbaar in de keuken. Ideaal voor het insmeren van vlees, deeg of andere voedingswaren.
Deze extra lange kwast is erg handig bij de barbecue zodat u uw vingers niet verbrandt bij het insmeren van vlees. - Oorspronkelijke prijs was: €14.95.€9.95Huidige prijs is: €9.95.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Hak de ui, knoflook en lente ui zeer fijn. Fruit deze vervolgens in een pan met een dun laagje olijfolie.
Voeg vervolgens de tomaten (in kleine blokjes gesneden), ketchup, balsamicoazijn en de whisky toe.
Doe hier vervolgens de worcestersaus, het zeezout, paprikapoeder en de honing bij. Roer vervolgens alle ingrediënten goed elkaar.
Hak de rode peper in kleine stukjes en voeg die vervolgens samen met het kaneelstokje en de laurierbladeren.
Laat de deksel vervolgens op de pan en laat het geheel voor zo'n 20 minuten zachtjes pruttelen.
Haal na 20 minuten de laurierbladeren en het kaneelstokje uit het mengsel.
Pak vervolgens een blender en gooi hier het volledige mengsel in. Mix dit voor zo'n 2 minuten tot een egale massa.
Breng de saus vervolgens op smaak met wat peper en zout. Wanneer de saus nog te zuur is, kun je extra honing toevoegen.
Serveer de saus wanneer deze volledig afgekoeld is.