Begin allereerst met het koken van de zilvervliesrijst. In de tussentijd kun je naar de volgende stap.
Maak de courgette schoon en versnipper met een rasp. Eenmaal versnipperd leg je de courgette op een schone theedoek. Bestrooi de courgette met peper en zout.
Hierna vouw je de theedoek dicht van boven en zwaai je deze een aantal keren rond. Hierdoor wordt het overgebleven vocht opgenomen door de theedoek. (Het gebruik van een slacentrifuge behoort ook tot de mogelijkheden)
Ga vervolgens verder met de overige groenten. Snipper de ui fijn en snijd de deksel van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant van de paprika.
Pak een kom en doe hier de courgette, ui, maïs, rijst, knoflook en basilicumblaadjes in. Schep alles goed door elkaar en verdeel de vulling vervolgens over de paparika's.
Leg de gevulde paprika's voorzichtig op de barbecue. Gril voor ongeveer 25 tot 30 minuten en draai ze elke 10 minuten totdat de vulling volledig gaar is en de paprika's op de bodem blaren beginnen te tonen.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €36.95
Absolute basisuitrusting voor alle houtskoolbarbecues met een diameter van 57 cm. Onder andere geschikt voor Weber. Gemaakt van roestvrij staal.
- €27.68
Houtskoolbriketten van THM, wie kent het niet? De houtskoolbriketten van THM zijn al jaren een begrip bij de Nederlandse barbecueliefhebber. Het zakje beschikt over een handvat en kan dus gemakkelijk meegenomen worden.
- €7.10
Barbecue borstel. Driehoekige borstel waarmee u heel gemakkelijk het rooster van de barbecue kunt schoonmaken. Formaat: ongeveer 17 x 31 x 3 cm. Het handvat kan verschillen van kleur.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Begin allereerst met het koken van de zilvervliesrijst. In de tussentijd kun je naar de volgende stap.
Maak de courgette schoon en versnipper met een rasp. Eenmaal versnipperd leg je de courgette op een schone theedoek. Bestrooi de courgette met peper en zout.
Hierna vouw je de theedoek dicht van boven en zwaai je deze een aantal keren rond. Hierdoor wordt het overgebleven vocht opgenomen door de theedoek. (Het gebruik van een slacentrifuge behoort ook tot de mogelijkheden)
Ga vervolgens verder met de overige groenten. Snipper de ui fijn en snijd de deksel van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant van de paprika.
Pak een kom en doe hier de courgette, ui, maïs, rijst, knoflook en basilicumblaadjes in. Schep alles goed door elkaar en verdeel de vulling vervolgens over de paparika's.
Leg de gevulde paprika's voorzichtig op de barbecue. Gril voor ongeveer 25 tot 30 minuten en draai ze elke 10 minuten totdat de vulling volledig gaar is en de paprika's op de bodem blaren beginnen te tonen.