Was de mosselen onder koud stromend water. Combineer 4 liter koud water en 1/3 kopje zout en voeg de mosselen toe. Week gedurende 15 minuten, giet en spoel vervolgens af. Gooi het water weg. Herhaal het inweken, uitlekken en tweemaal spoelen.
Smelt voor de saus in een kleine steelpan de boter op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe; kook gedurende 1 minuut. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Haal het geheel van het vuur en roer de peterselie erdoor.
Pak de mosselen in een stukje zilverfolie en sluit deze volledig af. Zorg dat er wat ruimte overblijft voor de stoom.
Plaats het foliepakket op de barbecue en leg deze op direct middelhoog vuur. Grill voor 8 tot 10 minuten of tot de schelpen opengaan. Doe de mosselen (die niet opengaan weggooien) en de vloeistof in een serveerschaal.
Serveer de mosselen met de zelfgemaakte saus in vier verschillende porties.
Interessante BBQ benodigdheden:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de mosselen onder koud stromend water. Combineer 4 liter koud water en 1/3 kopje zout en voeg de mosselen toe. Week gedurende 15 minuten, giet en spoel vervolgens af. Gooi het water weg. Herhaal het inweken, uitlekken en tweemaal spoelen.
Smelt voor de saus in een kleine steelpan de boter op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe; kook gedurende 1 minuut. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Haal het geheel van het vuur en roer de peterselie erdoor.
Pak de mosselen in een stukje zilverfolie en sluit deze volledig af. Zorg dat er wat ruimte overblijft voor de stoom.
Plaats het foliepakket op de barbecue en leg deze op direct middelhoog vuur. Grill voor 8 tot 10 minuten of tot de schelpen opengaan. Doe de mosselen (die niet opengaan weggooien) en de vloeistof in een serveerschaal.
Serveer de mosselen met de zelfgemaakte saus in vier verschillende porties.