Snijd met een scherp mes de bovenste laag vet van de buikspek in blokjes van 2,5 cm. Snijd niet te diep, maar juist net in de spier.
Kruid alle blokjes buikspek vervolgens royaal met een zoete BBQ kruiden rub.
Verwarm de smoker barbecue voor op zo'n 110 graden.
Plaats de gekruide buikspek op de grill en rook tot de interne temperatuur zo'n 70 graden heeft bereikt (ongeveer 6 uur). Vergeet niet om tussendoor elk uur het vlees te besprenkelen met wat appelsap.
Zodra het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt, haal je het van de smoker grill en wikkel je het in stevig aluminiumfolie met 8 eetlepels appelsap. Sluit de randen van de folie volledig af en leg opnieuw op de grill totdat de interne temperatuur 200 graden bereikt.
Haal het buikspek voorzichtig uit het folie en besprenkel met de appelsap uit de folie. Leg het buikspek terug op de barbecue en bestrijk met BBQ-saus. Bak nog eens 10 minuten op de grill.
Verwijder het buikspek van de barbecue en laat het nog 10-15 minuten rusten voordat je het serveert.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €36.95
Absolute basisuitrusting voor alle houtskoolbarbecues met een diameter van 57 cm. Onder andere geschikt voor Weber. Gemaakt van roestvrij staal.
- €7.60
Onmisbaar in de keuken en bij de barbecue. Ideaal voor het insmeren van vlees, deeg of andere voedingswaren.
De kwasten worden per set van 2 stuks geleverd.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd met een scherp mes de bovenste laag vet van de buikspek in blokjes van 2,5 cm. Snijd niet te diep, maar juist net in de spier.
Kruid alle blokjes buikspek vervolgens royaal met een zoete BBQ kruiden rub.
Verwarm de smoker barbecue voor op zo'n 110 graden.
Plaats de gekruide buikspek op de grill en rook tot de interne temperatuur zo'n 70 graden heeft bereikt (ongeveer 6 uur). Vergeet niet om tussendoor elk uur het vlees te besprenkelen met wat appelsap.
Zodra het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt, haal je het van de smoker grill en wikkel je het in stevig aluminiumfolie met 8 eetlepels appelsap. Sluit de randen van de folie volledig af en leg opnieuw op de grill totdat de interne temperatuur 200 graden bereikt.
Haal het buikspek voorzichtig uit het folie en besprenkel met de appelsap uit de folie. Leg het buikspek terug op de barbecue en bestrijk met BBQ-saus. Bak nog eens 10 minuten op de grill.
Verwijder het buikspek van de barbecue en laat het nog 10-15 minuten rusten voordat je het serveert.