Gerookte Buikspek BBQ Recept

BBQ Gerookte Buikspek

BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner
Gerookte Buikspek BBQ Recept
Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd8 uurTotale tijd8 uur 15 minuten
Ingrediënten
 1,50 kg Buikspek
 2 kopjes Appelsap
 8 eetlepels BBQ Saus
 BBQ Saus
Tip!
BBQ Voorbereiding
1

Snijd met een scherp mes de bovenste laag vet van de buikspek in blokjes van 2,5 cm. Snijd niet te diep, maar juist net in de spier.

2

Kruid alle blokjes buikspek vervolgens royaal met een zoete BBQ kruiden rub.

BBQ Bereiding
3

Verwarm de smoker barbecue voor op zo'n 110 graden.

4

Plaats de gekruide buikspek op de grill en rook tot de interne temperatuur zo'n 70 graden heeft bereikt (ongeveer 6 uur). Vergeet niet om tussendoor elk uur het vlees te besprenkelen met wat appelsap.

5

Zodra het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt, haal je het van de smoker grill en wikkel je het in stevig aluminiumfolie met 8 eetlepels appelsap. Sluit de randen van de folie volledig af en leg opnieuw op de grill totdat de interne temperatuur 200 graden bereikt.

6

Haal het buikspek voorzichtig uit het folie en besprenkel met de appelsap uit de folie. Leg het buikspek terug op de barbecue en bestrijk met BBQ-saus. Bak nog eens 10 minuten op de grill.

7

Verwijder het buikspek van de barbecue en laat het nog 10-15 minuten rusten voordat je het serveert.

Categorie

Interessante BBQ benodigdheden:

Ingrediënten

Ingrediënten
 1,50 kg Buikspek
 2 kopjes Appelsap
 8 eetlepels BBQ Saus
 BBQ Saus
Tip!

Aanwijzingen

BBQ Voorbereiding
1

Snijd met een scherp mes de bovenste laag vet van de buikspek in blokjes van 2,5 cm. Snijd niet te diep, maar juist net in de spier.

2

Kruid alle blokjes buikspek vervolgens royaal met een zoete BBQ kruiden rub.

BBQ Bereiding
3

Verwarm de smoker barbecue voor op zo'n 110 graden.

4

Plaats de gekruide buikspek op de grill en rook tot de interne temperatuur zo'n 70 graden heeft bereikt (ongeveer 6 uur). Vergeet niet om tussendoor elk uur het vlees te besprenkelen met wat appelsap.

5

Zodra het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt, haal je het van de smoker grill en wikkel je het in stevig aluminiumfolie met 8 eetlepels appelsap. Sluit de randen van de folie volledig af en leg opnieuw op de grill totdat de interne temperatuur 200 graden bereikt.

6

Haal het buikspek voorzichtig uit het folie en besprenkel met de appelsap uit de folie. Leg het buikspek terug op de barbecue en bestrijk met BBQ-saus. Bak nog eens 10 minuten op de grill.

7

Verwijder het buikspek van de barbecue en laat het nog 10-15 minuten rusten voordat je het serveert.

Notes

BBQ Gerookte Buikspek
Navigation

My Cart

Close

Categories