Doe de kippendij in een kom en voeg hieraan het zout, de peper, bruine suiker, chilipeper, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterdpoeder en een beetje olijfolie toe. Meng het geheel door elkaar, zodat de kippendij goed gemarineerd wordt.
Verwarm de barbecue op ongeveer 160 graden en leg de kippendij op de gril en sluit de deksel.
Gaar het vlees voor ongeveer een half uur, totdat de binnenkant van de kippendij een temperatuur van 80 graden heeft.
Haal het vlees van de barbecue en trek deze uit elkaar met twee vorken of een vleesklauw.
Meng de stukjes kip met de ketchup, worcestershiresaus en appelciderazijn in een kom.
Serveer vervolgens op een bolletje met een beetje veldsla. Genieten maar!
Interessante BBQ benodigdheden:
- €78.95
Deze Mand voor een Napoleon Draaispit is ideaal als je ook kleinere ingrediënten wilt bereiden met je draaispit, zoals diverse gesneden groenten. De sluitclip zorgt ervoor dat er niks uit de roestvrijstalen mand valt.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de kippendij in een kom en voeg hieraan het zout, de peper, bruine suiker, chilipeper, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterdpoeder en een beetje olijfolie toe. Meng het geheel door elkaar, zodat de kippendij goed gemarineerd wordt.
Verwarm de barbecue op ongeveer 160 graden en leg de kippendij op de gril en sluit de deksel.
Gaar het vlees voor ongeveer een half uur, totdat de binnenkant van de kippendij een temperatuur van 80 graden heeft.
Haal het vlees van de barbecue en trek deze uit elkaar met twee vorken of een vleesklauw.
Meng de stukjes kip met de ketchup, worcestershiresaus en appelciderazijn in een kom.
Serveer vervolgens op een bolletje met een beetje veldsla. Genieten maar!