Gegrilde Sardientjes met Chermoulasaus BBQ Recept

Gegrilde BBQ Sardientjes met Chermoulasaus

BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner
Gegrilde Sardientjes met Chermoulasaus BBQ Recept
Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 minutenTotale tijd15 minuten
Ingrediënten
 8 hele Sardientjes (gestript)
 2 eetlepels Olijfolie
Ingrediënten Chermoulasaus
 1 pakje Koriander
 1 pakje Peterselie
 2 teentjes Knoflook
 1 gekonfijte Citroen
 1 theelepel Komijn
 ½ theelepel Paprikapoeder
 ¼ theelepel Chilivlokken
 75 ml Olijfolie
Tip!
BBQ Voorbereiding
1

Maal alle ingrediënten voor de chermoulasaus door elkaar in een keukenmachine (of hak ze fijn en meng) met een flink aantal kruiden (naar keuze).

2

Wrijf de olijfolie over de sardines en kruid goed (met kruiden naar keuze). Rijg elke vis van kop tot staart aan een spies en maak een paar inkepingen met een mes als je wilt.

BBQ Bereiding
3

Bak de sardientjes 2 tot 3 minuten aan elke kant boven gloeiend hete kolen tot ze gaar en mooi verkoold zijn. Besprenkel met chermoulasaus en serveer.

Categorie

Interessante BBQ benodigdheden:

Ingrediënten

Ingrediënten
 8 hele Sardientjes (gestript)
 2 eetlepels Olijfolie
Ingrediënten Chermoulasaus
 1 pakje Koriander
 1 pakje Peterselie
 2 teentjes Knoflook
 1 gekonfijte Citroen
 1 theelepel Komijn
 ½ theelepel Paprikapoeder
 ¼ theelepel Chilivlokken
 75 ml Olijfolie
Tip!

Aanwijzingen

BBQ Voorbereiding
1

Maal alle ingrediënten voor de chermoulasaus door elkaar in een keukenmachine (of hak ze fijn en meng) met een flink aantal kruiden (naar keuze).

2

Wrijf de olijfolie over de sardines en kruid goed (met kruiden naar keuze). Rijg elke vis van kop tot staart aan een spies en maak een paar inkepingen met een mes als je wilt.

BBQ Bereiding
3

Bak de sardientjes 2 tot 3 minuten aan elke kant boven gloeiend hete kolen tot ze gaar en mooi verkoold zijn. Besprenkel met chermoulasaus en serveer.

Gegrilde BBQ Sardientjes met Chermoulasaus
Navigation

My Cart

Close

Categories