Gegrilde Pizza Mozzarella BBQ/Barbecue Recept

Gegrilde BBQ Mozzarella Pizza

BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner
Gegrilde Pizza Mozzarella BBQ/Barbecue Recept
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd7 minutenTotale tijd22 minuten
Ingrediënten
 50 g Cherrytomaten
 2,50 g Gist
 2 takjes Verse Basilicum
 2 eetlepels Groene Pesto
 Olijfolie
 2 theelepels Italiaanse Kruiden
 Peper & Zout
 1 bol Mozzarella
 3 eetlepels Tomatenpassata
 125 ml Water (lauw)
 150 g geraspte Kaas
 175 g Bloem
Tip!
Voorbereiding
1

Leg de pizzasteen in het midden van de barbecue en verwarm deze vervolgens tot een temperatuur van minimaal 250 graden (Celcius).

*Je kunt ook gebruik maken van een pizza oven!

2

Meng de bloem met het zout en de gist door elkaar. Probeer deze gescheiden te houden. Voeg vervolgens een deel van het water toe en kneed het tot een deeg (of mix in de keukenmachien). Wanneer het deeg te droog wordt, voeg je een scheutje water toe. Kun je een bol van het deeg vormen, dan is het deeg gereed. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe.

3

Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, onder een natte theedoek.

4

Maak in de tussentijd de tomatensaus. Hiervoor meng je de passata met 2 eetlepels Italiaanse kruiden en breng je het verder op smaak met peper en zout.

5

Gebruik je handen of een deegroller om een echte ronde bodem van het deeg te maken.

6

Smeer de tomatensaus over de bodem met de bolle kant van een lepel.

7

Beleg de pizza achtereenvolgens met kaas, schijfjes mozzarella, gehalveerde cherry tomaatjes en een paar lepeltjes groene pesto. Als je het lekker vindt kun je extra Italiaanse kruiden over de pizza strooien.

BBQ Bereiding
8

Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de pizzasteen (met de deksel gesloten) of in de pizza oven.

9

Maak de pizza af met wat verse blaadjes basilicum.

Categorie

Interessante BBQ benodigdheden:

Ingrediënten

Ingrediënten
 50 g Cherrytomaten
 2,50 g Gist
 2 takjes Verse Basilicum
 2 eetlepels Groene Pesto
 Olijfolie
 2 theelepels Italiaanse Kruiden
 Peper & Zout
 1 bol Mozzarella
 3 eetlepels Tomatenpassata
 125 ml Water (lauw)
 150 g geraspte Kaas
 175 g Bloem
Tip!

Aanwijzingen

Voorbereiding
1

Leg de pizzasteen in het midden van de barbecue en verwarm deze vervolgens tot een temperatuur van minimaal 250 graden (Celcius).

*Je kunt ook gebruik maken van een pizza oven!

2

Meng de bloem met het zout en de gist door elkaar. Probeer deze gescheiden te houden. Voeg vervolgens een deel van het water toe en kneed het tot een deeg (of mix in de keukenmachien). Wanneer het deeg te droog wordt, voeg je een scheutje water toe. Kun je een bol van het deeg vormen, dan is het deeg gereed. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe.

3

Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, onder een natte theedoek.

4

Maak in de tussentijd de tomatensaus. Hiervoor meng je de passata met 2 eetlepels Italiaanse kruiden en breng je het verder op smaak met peper en zout.

5

Gebruik je handen of een deegroller om een echte ronde bodem van het deeg te maken.

6

Smeer de tomatensaus over de bodem met de bolle kant van een lepel.

7

Beleg de pizza achtereenvolgens met kaas, schijfjes mozzarella, gehalveerde cherry tomaatjes en een paar lepeltjes groene pesto. Als je het lekker vindt kun je extra Italiaanse kruiden over de pizza strooien.

BBQ Bereiding
8

Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de pizzasteen (met de deksel gesloten) of in de pizza oven.

9

Maak de pizza af met wat verse blaadjes basilicum.

Gegrilde BBQ Mozzarella Pizza
Navigation

My Cart

Close

Categories