Leg de pizzasteen in het midden van de barbecue en verwarm deze vervolgens tot een temperatuur van minimaal 250 graden (Celcius).
*Je kunt ook gebruik maken van een pizza oven!
Meng de bloem met het zout en de gist door elkaar. Probeer deze gescheiden te houden. Voeg vervolgens een deel van het water toe en kneed het tot een deeg (of mix in de keukenmachien). Wanneer het deeg te droog wordt, voeg je een scheutje water toe. Kun je een bol van het deeg vormen, dan is het deeg gereed. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe.
Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, onder een natte theedoek.
Maak in de tussentijd de tomatensaus. Hiervoor meng je de passata met 2 eetlepels Italiaanse kruiden en breng je het verder op smaak met peper en zout.
Gebruik je handen of een deegroller om een echte ronde bodem van het deeg te maken.
Smeer de tomatensaus over de bodem met de bolle kant van een lepel.
Beleg de pizza achtereenvolgens met kaas, schijfjes mozzarella, gehalveerde cherry tomaatjes en een paar lepeltjes groene pesto. Als je het lekker vindt kun je extra Italiaanse kruiden over de pizza strooien.
Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de pizzasteen (met de deksel gesloten) of in de pizza oven.
Maak de pizza af met wat verse blaadjes basilicum.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €5.99
Invet kwastje/glaceer borstel van hout 18 cm. Houten invet kwastje met synthetische haren voor in de keuken. Makkelijk bij poffertjes bakken, taart maken en meer.
- €7.19
Pizzaroller | Pizza Mes | Pizza Snijder | RVS
Ingrediënten
Aanwijzingen
Leg de pizzasteen in het midden van de barbecue en verwarm deze vervolgens tot een temperatuur van minimaal 250 graden (Celcius).
*Je kunt ook gebruik maken van een pizza oven!
Meng de bloem met het zout en de gist door elkaar. Probeer deze gescheiden te houden. Voeg vervolgens een deel van het water toe en kneed het tot een deeg (of mix in de keukenmachien). Wanneer het deeg te droog wordt, voeg je een scheutje water toe. Kun je een bol van het deeg vormen, dan is het deeg gereed. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie toe.
Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, onder een natte theedoek.
Maak in de tussentijd de tomatensaus. Hiervoor meng je de passata met 2 eetlepels Italiaanse kruiden en breng je het verder op smaak met peper en zout.
Gebruik je handen of een deegroller om een echte ronde bodem van het deeg te maken.
Smeer de tomatensaus over de bodem met de bolle kant van een lepel.
Beleg de pizza achtereenvolgens met kaas, schijfjes mozzarella, gehalveerde cherry tomaatjes en een paar lepeltjes groene pesto. Als je het lekker vindt kun je extra Italiaanse kruiden over de pizza strooien.
Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de pizzasteen (met de deksel gesloten) of in de pizza oven.
Maak de pizza af met wat verse blaadjes basilicum.