Verhit de olie in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook, ui en chili toe en kook dit voor ongeveer 3 minuten tot de ui glazig is.
*De chili (pepers) kun je eventueel vervangen door sambal (naar eigen smaak)
Draai het vuur laag tot medium, voeg dan pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, sojasaus en het zout toe. Laat dit voor 10 minuten sudderen (af en toe roeren).
*De ketjap kun je ook vervangen voor één eetlepel bruine baster suiker
Gebruik een stok of lepel om de saus te pureren (zodat de ui en chili zich door de saus mengen). Dit kan eventueel ook met een blender, indien de saus afgekoeld is.
Roer vervolgens het limoensap erdoor en laat het nog eens 2 minuten sudderen.
Laat de satésaus iets afkoelen voordat je deze serveert (daardoor wordt de saus dikker). Garneer de saus met enkele fijngemalen pinda's.
Interessante BBQ benodigdheden:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verhit de olie in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook, ui en chili toe en kook dit voor ongeveer 3 minuten tot de ui glazig is.
*De chili (pepers) kun je eventueel vervangen door sambal (naar eigen smaak)
Draai het vuur laag tot medium, voeg dan pindakaas, kokosmelk, ketjap manis, sojasaus en het zout toe. Laat dit voor 10 minuten sudderen (af en toe roeren).
*De ketjap kun je ook vervangen voor één eetlepel bruine baster suiker
Gebruik een stok of lepel om de saus te pureren (zodat de ui en chili zich door de saus mengen). Dit kan eventueel ook met een blender, indien de saus afgekoeld is.
Roer vervolgens het limoensap erdoor en laat het nog eens 2 minuten sudderen.
Laat de satésaus iets afkoelen voordat je deze serveert (daardoor wordt de saus dikker). Garneer de saus met enkele fijngemalen pinda's.