Bestrijk de vis gelijkmatig met 1 theelepel olie. Bestrooi vervolgens gelijkmatig met 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel peper.
Combineer de resterende 1/2 theelepel olie en 2 eetlepels citroensap in een kom en leg dit opzij.
Combineer 1/8 theelepel peper, prosciutto, venkelbladeren, venkelzaad en knoflook en roer goed door elkaar. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Smeer de pan in met kookspray. Bak het prosciutto-mengsel 3 minuten of tot de prosciutto knapperig is.
Snijd de venkelknollen verticaal doormidden. Gril 2 minuten aan elke kant. Snijd in plakjes van 0,75cm dik.
Leg de vis op de barbecue. Gril 5 minuten aan elke kant totdat deze bijna uit elkaar valt. Bedruip af en toe met het citroensapmengsel.
Leg de vis vervolgens op een serveerschaal en bestrooi deze gelijkmatig met de resterende 1/4 theelepel zout en de resterende 1/4 theelepel peper.
Bestrooi tenslotte met het prosciutto-mengsel en besprenkel met de resterende 2 eetlepels sap. Serveer direct met gegrilde venkel en een partjes citroen.
Interessante BBQ benodigdheden:
- €76.85
De Kamado Joe Grill Cover beschermt de Kamado Joe het hele jaar door tegen zon en regen. De hoes past precies over de grill en is gemaakt van duurzaam, uv-bestendig en kleurecht polyester met een waterdichte, pvc-vrije coating.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bestrijk de vis gelijkmatig met 1 theelepel olie. Bestrooi vervolgens gelijkmatig met 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel peper.
Combineer de resterende 1/2 theelepel olie en 2 eetlepels citroensap in een kom en leg dit opzij.
Combineer 1/8 theelepel peper, prosciutto, venkelbladeren, venkelzaad en knoflook en roer goed door elkaar. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Smeer de pan in met kookspray. Bak het prosciutto-mengsel 3 minuten of tot de prosciutto knapperig is.
Snijd de venkelknollen verticaal doormidden. Gril 2 minuten aan elke kant. Snijd in plakjes van 0,75cm dik.
Leg de vis op de barbecue. Gril 5 minuten aan elke kant totdat deze bijna uit elkaar valt. Bedruip af en toe met het citroensapmengsel.
Leg de vis vervolgens op een serveerschaal en bestrooi deze gelijkmatig met de resterende 1/4 theelepel zout en de resterende 1/4 theelepel peper.
Bestrooi tenslotte met het prosciutto-mengsel en besprenkel met de resterende 2 eetlepels sap. Serveer direct met gegrilde venkel en een partjes citroen.