Gegrilde Zalmforel BBQ Recept

Gegrilde BBQ Zalmforel

BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner
Gegrilde Zalmforel BBQ Recept
Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten
Ingrediënten
 240 g Zalmforel
 1 ½ theelepel Olijfolie
 ½ theelepel Zout
 ½ theelepel Zwart Peper
 ¼ kopje Citroensap
 200 g Prosciutto (fijngehakt)
 ¼ kopje Venkelbladeren (fijngehakt)
  theelepel Venkelzaad
 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
 2 Venkelknollen
 1 Citroen
 Bakspray
Tip!
BBQ Voorbereiding
1

Bestrijk de vis gelijkmatig met 1 theelepel olie. Bestrooi vervolgens gelijkmatig met 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel peper.

2

Combineer de resterende 1/2 theelepel olie en 2 eetlepels citroensap in een kom en leg dit opzij.

3

Combineer 1/8 theelepel peper, prosciutto, venkelbladeren, venkelzaad en knoflook en roer goed door elkaar. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Smeer de pan in met kookspray. Bak het prosciutto-mengsel 3 minuten of tot de prosciutto knapperig is.

BBQ Bereiding
4

Snijd de venkelknollen verticaal doormidden. Gril 2 minuten aan elke kant. Snijd in plakjes van 0,75cm dik.

5

Leg de vis op de barbecue. Gril 5 minuten aan elke kant totdat deze bijna uit elkaar valt. Bedruip af en toe met het citroensapmengsel.

6

Leg de vis vervolgens op een serveerschaal en bestrooi deze gelijkmatig met de resterende 1/4 theelepel zout en de resterende 1/4 theelepel peper.

7

Bestrooi tenslotte met het prosciutto-mengsel en besprenkel met de resterende 2 eetlepels sap. Serveer direct met gegrilde venkel en een partjes citroen.

Categorie

Interessante BBQ benodigdheden:

Ingrediënten

Ingrediënten
 240 g Zalmforel
 1 ½ theelepel Olijfolie
 ½ theelepel Zout
 ½ theelepel Zwart Peper
 ¼ kopje Citroensap
 200 g Prosciutto (fijngehakt)
 ¼ kopje Venkelbladeren (fijngehakt)
  theelepel Venkelzaad
 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
 2 Venkelknollen
 1 Citroen
 Bakspray
Tip!

Aanwijzingen

BBQ Voorbereiding
1

Bestrijk de vis gelijkmatig met 1 theelepel olie. Bestrooi vervolgens gelijkmatig met 1/4 theelepel zout en 1/8 theelepel peper.

2

Combineer de resterende 1/2 theelepel olie en 2 eetlepels citroensap in een kom en leg dit opzij.

3

Combineer 1/8 theelepel peper, prosciutto, venkelbladeren, venkelzaad en knoflook en roer goed door elkaar. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Smeer de pan in met kookspray. Bak het prosciutto-mengsel 3 minuten of tot de prosciutto knapperig is.

BBQ Bereiding
4

Snijd de venkelknollen verticaal doormidden. Gril 2 minuten aan elke kant. Snijd in plakjes van 0,75cm dik.

5

Leg de vis op de barbecue. Gril 5 minuten aan elke kant totdat deze bijna uit elkaar valt. Bedruip af en toe met het citroensapmengsel.

6

Leg de vis vervolgens op een serveerschaal en bestrooi deze gelijkmatig met de resterende 1/4 theelepel zout en de resterende 1/4 theelepel peper.

7

Bestrooi tenslotte met het prosciutto-mengsel en besprenkel met de resterende 2 eetlepels sap. Serveer direct met gegrilde venkel en een partjes citroen.

Gegrilde BBQ Zalmforel
Navigation

My Cart

Close

Categories