De 5 Lekkerste Vis BBQ Recepten

De 5 Lekkerste Barbecue Vis Recepten

Van vlees tot groenten, je kan bijna alles bereiden op de barbecue. Hier hoort ook vis bij! Vis gaat ideaal gepaard op de barbecue, en het roken van vis is een populaire optie door de heerlijke rookaroma’s. Vooral wanneer je verse vis kan scoren bij de visboer, kan vlees er bijna niet tegenop! Hier staan op een rijtje de 5 lekkerste barbecue vis recepten voor het aankomend barbecueseizoen.

1. Mosselen van de Barbecue

Wist jij dat je mosselen op de barbecue snel en makkelijk kunt klaarmaken? Het is voor velen niet de eerste gedachte, maar mosselen kunnen perfect op de barbecue! Er zijn vele variaties waar je voor kunt kiezen. Bijvoorbeeld, je kunt ze bereiden met bier. Dit doe je door middelen van stomen, en de aroma’s van het bier gaan goed samen met de vissmaak van de mosselen. Ook kun je de mosselen simpel toevoegen aan een kookpan, en ze plaatsen op de barbecue met een deksel. Wanneer jij mosselen van de barbecue oplevert aan jouw vrienden of familie, zullen ze zeker onder de indruk zijn!

2. Zalm van de Barbecue

Er zijn allerlei manieren om te kunnen genieten van zalm van de barbecue, en het is een overheerlijk recept voor elke gelegenheid! Zalm is het allerlekkerst wanneer het gerookt wordt, en zal een bom van smaak worden met de juiste bereiding. Je kunt bovendien ook gebruik maken van een rookplank, om te zorgen voor extra smaak in de vis. Om de zalm extra smaak te geven, kan je kruiden toevoegen naar wens, en de zalm insmeren met een rub gemaakt uit citroen. Na een simpele en snelle bereiding heb jij een gerecht waar iedereen van houdt!

3. Pangasiusfilet Barbecue Recept

Nog een heerlijk stukje vis is de pangasiusfilet. Deze vissoort is welbekend voor op de barbecue, en je kunt het snel omtoveren tot een heerlijk gerecht! Pangasiusfilet heeft echter wel wat kruiden nodig, dus lekker is om verschillende viskruiden te gebruiken! Voor de bereiding kun je gebruik maken van een rookplank, of het filet rechtstreeks op de barbecue leggen in wat aluminiumfolie. Voeg de kruiden toe met wat wok- of olijfolie, en binnen de kortste keren heb jij een overheerlijk stukje vis op je bord liggen! De Pangasius filet gaat ook nog eens heerlijk gepaard met zelfgemaakte knoflooksaus.

4. Makreel Barbecue Recept

We kennen de makreel allemaal, heerlijk wanneer hij gebakken of gerookt wordt, maar nog lekkerder van de barbecue! Vooral in het seizoen van de makreel, kun je overheerlijke verse vis vinden die je een extra lekkere smaak zullen geven. Makreel kan het best op de barbecue gebakken worden in aluminiumfolie. Zorg dat de makreel goed gekruid wordt. Hiervoor kun je zelf een kruidenmengsel maken, of de makreel laten marineren. Hiervoor kun je kruiden gebruiken zoals knoflook, peterselie, peper en citroensap. Zorg dat de vis volledig gekruid is, zodat elk stukje van de vis overheerlijk zal smaken!

5. Zalmforel op de Barbecue

Het laatste, en misschien wel het lekkerste vis recept van de barbecue is de zalmforel. Je kunt de zalmforel zo op de barbecue doen, maar je kan er ook voor kiezen om een gevulde zalmforel te maken! Dit is eigenlijk nog lekkerder, en levert extra smaak op! Dit is weer eens wat anders dan je normale barbecuemaaltijd, en is makkelijk om te bereiden. Overheerlijk is wanneer je de zalmforel van te voren goed inwrijft met citroensap en kruiden naar smaak. Hiervoor kun je bijvoorbeeld knoflook, peterselie, oregano, venkel of tijm gebruiken. Om de smaak door de hele forel te laten doordringen, kun je de buik opensnijden en vullen met citroen, venkel en knoflook. Stop de zalmforel in een stukje aluminiumfolie en je hebt binnen de kortste keren een heerlijk stukje vis van de barbecue!

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 5 Lekkerste Vegan BBQ Recepten
De 5 Lekkerste Barbecue Vlees Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories