De 5 Lekkerste Vlees BBQ Recepten

De 5 Lekkerste Barbecue Vlees Recepten

Het barbecue seizoen staat weer om de hoek, dus we kunnen weer massaal heerlijke recepten klaarmaken op de barbecue. Hier staan op een rijtje de 5 lekkerste barbecue gerechten met vlees.

1. Kip op de Barbecue

Met kip kun je werkelijk alle kanten op. Het lijkt ook haast wel gemaakt voor op de barbecue. Het vergt misschien wel een beetje techniek om dé perfecte kip klaar te maken op de barbecue, maar met een beetje oefening kan iedereen het! Het fijne bij het bereiden van kip is dat de huid van de kip het vlees beschermt, zodat het niet alle sappen verliest. Dit helpt mee aan het maken van een heerlijk malse kip.

Denk bijvoorbeeld aan een bierkip, waarbij je een blikje bier in de kip plaatst. Of misschien kippenvleugels, boutjes, dij of borst. Of misschien kan je er een burger van maken met pulled chicken, of misschien kipsate. Zoals je kunt zien kan je het zo gek niet bedenken met kip!

2. Gegrilde Varkenshaas

Varkenshaas wordt vaak geassocieerd met feestdagen, of bijzondere gelegenheden. Echter, voor op de barbecue heeft het ook zeker een speciaal plekje. Varkenshaas is namelijk overheerlijk wanneer het goed gegrild wordt. Hiervoor gebruik je een aluminium bakje, zodat je de sappen in het vlees zo goed mogelijk kunt behouden. Ook kan je er voor kiezen om varkenshaas spiezen te maken. Lekker is ook vooral wanneer je de varkenshaas laat marineren. Hiervoor kun je zelf kiezen welk soort marinade jij het lekkerst vindt.

3. Slow Cook Spareribs

Als er één soort vlees is die echt gemaakt is voor de barbecue, dan is het wel spareribs. Dit is altijd een favoriet geweest, maar het bereiden van spareribs is niet zo makkelijk als het lijkt. Je hebt namelijk wat meer voorbereiding nodig dan bij andere stukken vlees. De sleutel naar een goed stuk spareribs is het langzaam garen. Dit zorgt ervoor dat het vlees tot op het bot heerlijk mals wordt. Je kunt er ook voor kiezen om de spareribs voor te garen in de oven, en vervolgens 20 minuten op de barbecue te leggen voor de heerlijke rookkaroma’s. Heerlijk is om voor spareribs een rub te maken met kruiden, of een marinade om er overheen te wrijven.

4. Burger met Bacon

Burgers zijn een klassieke favoriet voor op de barbecue. Vooral in de zomer is het extra lekker wanneer hij van de barbecue komt. Je kunt ze ook nog eens maken zoals je zelf wilt. Je kunt ze zelf vegetarisch, of zelfs veganistisch maken. Maar een aanrader is zeker om black angus beef te gebruiken. Dit is een populaire vleessoort voor op de barbecue en gaat perfect gepaard met de heerlijke rooksmaak die in het vlees zal trekken. Verder kun je ook nog bacon toevoegen. Ook dit is heerlijk van de barbecue en zorgt voor een extra smaakdimensie. Als extra toppings kun je tomaat, sla, (cheddar)kaas toevoegen, of misschien augurk, ui, champignon en nog veel meer! Zo kun je er zelf mee experimenteren en maak je voor iedereen een unieke burger. Met dit gerecht zul je zeker indruk wekken bij jouw gasten, want deze burger vergeten ze niet snel!

5. Rosbief Spiesjes met Paprika Aioli

Nog een stukje vlees wat je misschien niet vaak voorbij hoort komen is rosbief spiesjes. Rosbief is ideaal voor op de barbecue, aangezien het perfect is om te roken. De malse textuur van het vlees kan perfect op een spiesjes. Lekker is om een aantal kruiden toe te voegen aan de spiesjes, zoals chili of gerookte paprika. Wederom kun je een paprka aioli klaarmaken die het gerecht compleet maakt. Het gerecht heeft niet veel bereiding nodig en is snel klaar!

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 5 Lekkerste Barbecue Vis Recepten
Boretti Fratello Review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories