De Beste Manier om je Barbecuerooster Schoon te Maken

De Beste Manier om je Barbecuerooster Schoon te Maken

Na het barbecueën is het een herkenbaar beeld, de kok maakt ook de grill schoon, toch? Toch is dit een klusje wat vaak uitgesteld wordt, want het na tafelen is meestal net zo gezellig als tijdens de maaltijd zelf. Maar hier zijn de meningen erg over verdeeld, want is het niet zo dat je het barbecuerooster beter schoon krijgt als je er gelijk aan begint? Of moet je hem een nacht laten weken? Ondanks dat dit als een vervelend klusje wordt ervaren is het oh zo belangrijk voor de levensduur van het barbecue rooster te verlengen en zo dat jij nog langer plezier kunt hebben van je kostbare barbecue.

Het beste BBQ schoonmaakmiddel wat je kunt kopen

Er zijn een tal van manieren om je barbecuerooster schoon te krijgen na een avondje grillen. Veel mensen hebben zo hun trucjes, maar van alle middeltjes die in de winkel te verkrijgen zijn kun je het beste gaan voor de HG oven, grill en barbecue reiniger. Wij vinden dit het beste middel, vanwege het gemak waarmee dit product werkt. Hieronder een korte uitleg over hoe het product te gebruiken, let wel op om handschoenen te dragen want het kan een beetje prikken aan je handen:

  1. Laat het product afkoelen tot ongeveer handwarm, dan heeft HG oven, grill en barbecue reiniger het beste resultaat.
  2. Je dient het rooster op een stenen ondergrond te leggen (niet op hout, dit kan eventueel aangetast worden).
  3. De grill flink inspuiten met het HG product en 5 minuten in laten werken.
  4. Vervolgens een natte spons er overheen halen klaar ben je al!

Out of budget tips

Mocht je geen HG oven, grill en barbecue reiniger in huis hebben dan zijn er nog een aantal andere tips wat je zou kunnen toepassen.

  • Gebruik soda. Doe je rooster in een grote bak met warm water en voeg hier soda aan toe. Dit is geen snelle manier, want je zult het rooster toch echt een paar uren moeten laten weken. Vervolgens haal je het rooster eruit, even met een staalborstel eroverheen en klaar is kees!
  • Gebruik de natuur en leg je rooster in het gras. Ook dit is geen snelle manier, want het heeft een uurtje of 12 nodig maar het werkt wel. Als je klaar bent met barbecueën laat je het rooster afkoelen en leg je hem in het gras. Het gras in combinatie met de dauw zullen het meeste al losweken, waardoor je er alleen nog maar een staalborstel overheen hoeft te halen.
  • De laatste tip is ideaal voor als je een gasbarbecue hebt. Als je het laatste stuk vlees gegrild hebt, dan zet je de branders op maximale sterkte. Doordat de branders op volle kracht branden zal het meeste etensresten wegbranden. Vervolgens haal er een staalborstel overheen en je bent klaar. Het rooster zal niet brandschoon worden, maar het werkt wel.

De bovenstaande tips werken allemaal, echter niet zo effectief als de HG oven, grill en barbecue reiniger. Voor het gemak, tijdsbesparing en het uiteindelijke resultaat blijft HG toch echt het beste barbecue grill schoonmaakmiddel.

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

De 3 Beste Skottelbraai Barbecues voor op de Camping
Een Nieuw BBQ Rooster Kopen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories