De 3 Beste Skottelbraai Barbecues voor op de Camping

De 3 Beste Skottelbraai Barbecues voor op de Camping

Voor iemand die bekend is met kamperen is het een bekend gezicht, een Skottelbraai. De karakteristieke barbecue op heuphoogte aan een gasfles. De Skottelbraai wordt onder de categorie barbecues geplaatst, echter is hij veel meer dan dat. Standaard wordt een Skottelbraai namelijk geleverd met een grote wok schaal, in plaats van een barbecue, wat hem meer een buiten wok maakt dan een barbecue. Maar niet getreurd, natuurlijk is er ook een grillplaat te verkrijgen, waardoor je hem alsnog kunt gebruiken om echt te barbecueën.

Wat is een Skottelbraai?

Zodra je een Skottelbraai eenmaal gezien hebt zul je hem overal herkennen. Dit komt voornamelijk door de vorm die heel herkenbaar is. De Skottelbraai is niets meer dan drie poten, welke zeer gemakkelijk en snel in- en uit elkaar te halen zijn, met daarop een wok plaat verbonden aan een gasfles. Juist doordat het ontwerp zo weinig weegt en zo gemakkelijk te (de-)monteren is, is de Skottelbraai uitermate geschikt voor kampeerders, hij neemt immers weinig plek in beslag. Ook is de Skottelbraai uit te breiden met allerlei extra accessoires. Wil je de wokplaat vervangen voor een grillplaat? Dat kan. Wil je er een deksel op? Dat kan. Wil je alleen een pot-stand zodat je er water op kunt koken? Ook dat kan. Je kunt er dus eindeloos mee variëren en dat maakt de Skottelbraai juist zo geliefd.

De 3 Beste Skottelbraai BBQ’s

De Skottelbraai is er in allerlei soorten en maten. Ga je voor het ‘standaard’ model, wat ongeveer tot heuphoogte is? Of wil je liever een klein tafelmodel, wat je makkelijk op tafel kunt zetten. Ook in het tafelmodel zijn nog twee verschillende soorten te verkrijgen. Je hebt namelijk een model wat je met een gasslang aansluit op een gasfles (zo kun je zelf bepalen of je een grote of een kleine gasfles eraan bevestigd) of je kiest voor het tafelmodel waar je een kleinere gas bus in moet draaien.

Cadac Wok Skottelbraai

De beste Skottelbraai komt van het merk Cadac en is het hoge model. Dit merk is ook met de Skottelbraai op de markt gekomen. Standaard wordt deze Skottelbraai geleverd met een wok en een pot-stand om bijvoorbeeld je pasta in te koken. Van de Cadac Skottelbraai zijn er verschillende sets te koop, zo is er voor iedereen wat wils.

Cadac Skottelbraai Tafelmodel

Op de tweede plaats komt het tafelmodel Skottelbraai van Cadac. Deze werkt hetzelfde als de grote variant, echter doordat deze iets kleiner is én je deze op tafel moet zetten heeft onze voorkeur toch de hogere Skottelbraai.

Campinggaz Party Grill

Ook heeft het merk Campingaz een soortgelijke barbecue ontwikkeld, welke ze de Party Grill noemen. Het grote verschil met de Skottelbraai van Cadac is dat hier geen wok schaal bij aanwezig is, wat juist de Skottelbraai zo typeert. Als je gaat kijken naar de details vallen wel meer verschillen op, en zie je toch dat Cadac voorloopt in de ontwikkeling van de Skottelbraai.

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
Marinade Injecteren, hoe werk dat?
De Beste Manier om je Barbecuerooster Schoon te Maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories