Haal de ribeye uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen (dit duurt ongeveer 30 minuten). Snijd overtollig vet weg. Doe hetzelfde met het dunne stuk vet verticaal rond de buitenkant. Breng de ribeye vervolgens royaal op smaak met de kruidenmix aan beide kanten (zie ingrediënten).
Verwarm de barbecue voor en smeer het rooster in met olie.
Leg de ribeye op het heetste deel van het rooster, direct boven de kolen, en laat hem twee tot drie minuten schroeien, draai dan de steak om en schroei de andere kant twee tot drie minuten dicht.
Nadat de ribeye goed is aangebraden, sluit je de deksel en blijf je de biefstuk grillen totdat deze de gewenste temperatuur (65 graden voor medium) heeft om gaar te zijn. Hierbij hoef je de ribeye niet om te draaien.
Nadat je de ribeye van de barbecue hebt gehaald, leg je hem op een snijplank, dek je hem losjes af met aluminiumfolie en laat je hem vijf minuten "rusten". De ribeye is klaar om geserveerd te worden.