Gekruide BBQ Kippenvleugels

Ingrediënten
 2 kg Kippenvleugels
 Zonnebloemolie
 Barbecue Saus
 Paprikapoeder
 Knoflookpoeder
 Uienpoeder
 Cayennepeper
 Komijnzaad
 Bruine Basterdsuiker
 Zout
 Tijm
 Chilivlokken
 1 Limoen
Tip!
 Pellet BBQ
 Marinade Kwast

Voorbereiding
1

Maak een rub van paprikapoeder (1 el), knoflookpoeder (1 el), uienpoeder (½ el), cayennepeper (½ tl), komijnzaad (½ tl), zout (1 el), bruine basterdsuiker (1 el), tijm (½ el), chilivlokken (1 tl) en de rasp van een limoen (½ el).

2

Doe de kippenvleugels in een grote schaal en bestrijk ze volledig met zonnebloemolie.

3

Bestrooi ze vervolgens met de zelf gemaakte rub.

BBQ Bereiding
4

Rooster de kippenvleugels vervolgens op de barbecue voor zo'n 15 minuten.

5

Smeer de kippenvleugels, terwijl ze nog op de bbq liggen, in met barbecuesaus.

6

Grill de kippenvleugels voor nog eens 5 minuten en haal ze van de bbq.

7

Smeer ze nogmaals in met de barbecuesaus en nu zijn ze klaar om geserveerd te worden.