Gegrilde Lamsrack

Ingrediënten
 1 kg Lamsrack
  kopje Olijfolie
 3 eetlepels Peterselieblaadjes
 2 eetlepels verse Rozemarijnblaadjes
 1 eetlepel Tijmblaadjes
 8 teentjes Knoflook (gehakt)
 1 eetlepel Dijon Mosterd
 1 eetlepel Citroenschil (geraspt)
 1 theelepel Koosjer Zout
 Zwarte Peper
Tip!
 Houtskool BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Marinade Kwastje
 BBQ Vleesklauwen
 BBQ Vleesthermometer

BBQ Voorbereiding
1

Voeg in een blender of kleine keukenmachine â…“ kopje olijfolie, de peterselie, rozemarijn, tijm, knoflook, mosterd en citroenschil toe en mix het geheel tot een gladde massa.

2

Voeg in een grote kom de lamsrack toe en kruid royaal met koosjer zout. Giet de marinade over het vlees en draai het een paar keer om. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 3 uur of maximaal een nacht in de koelkast.

BBQ Bereiding
3

Verwarm de barbecue op middelhoog vuur en leg vervolgens het rooster met de vleeskant naar beneden op het heetste gedeelte. Gril tot de lamsrack gelijkmatig bruin is voor zo'n 6 tot 8 minuten.

4

Breng de lamsrack over naar de zijkant van de barbecue en sluit de deksel. Gaar net zolang totdat de interne temperatuur van het vlees 55 graden bereikt (voor medium gaarheid duurt dit ongeveer 15 tot 20 minuten).

5

Leg het lamsvlees op een bord en pak in aluminiumfolie. Laat het vlees 10 minuten rusten en pak vervolgens weer uit. Snijd daarna in stukken en genieten maar!