Gegrilde Braziliaanse BBQ Picanha

Ingrediënten
 900 g Picanha Steak
 2 eetlepels Zeezout
 2 eetlepels Olijfolie
 1 eetlepel Zwarte Peper
 Provençaalse Kruiden
Tip!
 Houtskool BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Marinade Kwastje
 BBQ Vleesklauwen
 BBQ Vleesthermometer

BBQ Voorbereiding
1

Snijd de Picanha in dikke plakken en zorg ervoor dat er op elke plak een laagje vet zit.

2

Marineer de picanha met het zeezout, de olijfolie, kruiden en peper. Zorg ervoor dat je de kruiden goed inwrijft. Laat het vlees vervolgens een half uurtje liggen.

BBQ Bereiding
3

Bereid de houtskool in de barbecue voor en voeg tevens wat takjes rozemarijn toe.

4

Steek de barbecue aan en leg hier gelijk de Picanho op.

5

Gril het vlees tot de gewenste gaarte (regelmatig draaien).

6

Haal het vlees van de barbecue en laat het een paar minuten afgedekt rusten. Snijd vervolgens in kleinere stukken en bedruip met wat sap.