Gegrilde BBQ Zalm

Ingrediënten
 2 eetlepels Druivenpitolie
 2 theelepels Zeezout
 2 theelepels Zwarte Peper
 1 Citroen
 225 g Zalmfilet
Tip!
 Houtskool BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Marinade Kwastje

BBQ Voorbereiding
1

Bestrijk de bovenkant van de zalmfilets royaal met olie en breng gelijkmatig op smaak met zout en zwarte peper.

BBQ Bereiding
2

Grill de zalm met de huid naar beneden op direct hoog vuur (220 °C) met gesloten deksel, gedurende ongeveer 6-8 minuten (totdat de vis lichter van kleur wordt).

3

Draai de zalm vervolgens om, sluit de deksel en gril de zalm voor ongeveer 2-4 minuten voor medium rood (50 °C).

4

Haal de zalm van de barbecue en laat ze in een schaal 1 tot 2 minuten rusten. Schuif het vel van de zalm en serveer met partjes citroen of komkommer-dillesaus.