Gegrilde BBQ Wortelen

Ingrediënten
 900 g Wortelen
 2 eetlepels Olijfolie
 Peper & Zeezout
 1 eetlepel Citroensap
 2 eetlepels Verse Munt
 2 theelepels Harissapasta
Tip!
 Houtskool BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Marinade Kwastje

Voorbereiding
1

Rasp de wortelen en verwijder de boven- en onderkant.

2

Besprenkel de wortelen met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout.

BBQ Bereiding
3

Gril de wortelen voor zo'n 7 tot 10 minuten op 180 graden (directe warmte). Draai om als er grillstrepen ontstaan.

4

Rooster de wortelen vervolgens nog voor zo'n 20 minuten (op indirecte warmte met de deksel dicht) en haal ze van de barbecue. Eventueel zou je de wortelen hiervoor ook kunnen inpakken in alumiumfolie, zodat ze alsnog op direct vuur kunnen worden geroosterd.

5

Roer vervolgens één eetlepelsolijfolie, het citroensap en de harissa in een kleine kom. Besprenkel dit over de gegrilde wortelen. Top met munt en nog een klein beetje zout.