Gegrilde BBQ Tofu Spiesjes

Ingrediƫnten
 6 Sjalotten
 1 bosje Lente-Uitjes
 2 Rode Pepers
 8 teentjes Knoflook
 5 cm Gember
 4 eetlepels Zwarte Peperkorrels
 1 eetlepel Szechuan-Peperkorrels
 1 theelepel Zeezoutvlokken
 4 eetlepels Sojasaus
 3 eetlepels Lichtbruine Suiker
 750 g Stevige Tofu
 2 theelepels Korianderzaad
Tip!
 Houtskool BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Spiezen
 BBQ Kwast

Voorbereiding
1

Pel en snipper de sjalotten, snijd de lente-uitjes en pepers in dunne plakjes en schil en snijd de knoflook in dunne plakjes. Schil en rasp vervolgens de gember fijn.

2

Verhit een paar scheutjes (olijf)olie in een koekenpan. Voeg de sjalotten, lente-uitjes, chilipeper, knoflook en gember toe bak dit al roerend op laag vuur voor zo'n 10 tot 15 minuten (tot het geheel zacht is).

3

Plet voor de marinade beide soorten peperkorrels in een vijzel met het korianderzaad en de zeezoutvlokken. Voeg dit vervolgens toe aan de koekenpan met de sojasaus en suiker. Laat dit koken tot het geheel een dikke en glanzende massa is. Schenk de marinade vervolgens over in een ovenschaal.

4

Snijd de tofu in stukken van 2 cm en rijg ze aan 4 spiesen. Leg tofuspiesjes vervolgens in de schaal met marinade. Vergeet niet om ook de bovenkant van de spiesjes te bedekken met marinade. Laat het geheel vervolgens een paar uur in de koelkast staan, zodat de marinade goed kan intrekken.

BBQ Bereiding
5

Leg de tofuspiesjes op de barbecue en draai ze regelmatig om, totdat ze krokant zijn aan beide kanten. Bedruip ze in de tussentijd nog een aantal keren met marinade.

6

Serveer de knapperige tofu spiesjes met wat peper en zout.