Afdrukopties:

BBQ Pulled Chicken

Opbrengsten6 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd35 minutenTotale tijd50 minuten

BBQ Pulled Chicken Recept

Ingrediƫnten
 900 g Kippendij/Kipfilet
 ½ theelepel Peper & Zout
 55 g Bruine Suiker
 2 theelepels Chilipeper
 1 theelepels Knoflookpoeder
 1 theelepels Uienpoeder
 ½ theelepel Mosterpoeder
 200 g Ketchup
 2 eetlepels Appelciderazijn
 2 theelepels Worcestershiresaus
Tip!
 Houtskool BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Marinade Kwastje
 BBQ Vleesklauwen
Voorbereiding
1

Doe de kippendij in een kom en voeg hieraan het zout, de peper, bruine suiker, chilipeper, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterdpoeder en een beetje olijfolie toe. Meng het geheel door elkaar, zodat de kippendij goed gemarineerd wordt.

BBQ Bereiding
2

Verwarm de barbecue op ongeveer 160 graden en leg de kippendij op de gril en sluit de deksel.

3

Gaar het vlees voor ongeveer een half uur, totdat de binnenkant van de kippendij een temperatuur van 80 graden heeft.

4

Haal het vlees van de barbecue en trek deze uit elkaar met twee vorken of een vleesklauw.

5

Meng de stukjes kip met de ketchup, worcestershiresaus en appelciderazijn in een kom.

6

Serveer vervolgens op een bolletje met een beetje veldsla. Genieten maar!

Voedingswaarden

Opdien grootte 6

Opdieningen 0

Navigation

My Cart

Close

Categories