BBQ Mosselen

Ingrediƫnten
 675 g Mosselen (ongeveer 20 stuks)
 80 g Boter
 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
 2 eetlepels Droge Witte Wijn
 2 eetlepels Peterselie
Tip!
 Houtskool BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Marinade Kwastje

BBQ Voorbereiding
1

Was de mosselen onder koud stromend water. Combineer 4 liter koud water en 1/3 kopje zout en voeg de mosselen toe. Week gedurende 15 minuten, giet en spoel vervolgens af. Gooi het water weg. Herhaal het inweken, uitlekken en tweemaal spoelen.

BBQ Bereiding
2

Smelt voor de saus in een kleine steelpan de boter op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe; kook gedurende 1 minuut. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook. Haal het geheel van het vuur en roer de peterselie erdoor.

3

Pak de mosselen in een stukje zilverfolie en sluit deze volledig af. Zorg dat er wat ruimte overblijft voor de stoom.

4

Plaats het foliepakket op de barbecue en leg deze op direct middelhoog vuur. Grill voor 8 tot 10 minuten of tot de schelpen opengaan. Doe de mosselen (die niet opengaan weggooien) en de vloeistof in een serveerschaal.

5

Serveer de mosselen met de zelfgemaakte saus in vier verschillende porties.