Roken op kersenhout geeft een subtiele zoet-fruitige smaak aan uw gerechten. Het is een veelzijdige houtsoort welke perfect combineert met wild, rund, varken, gevogelte, groenten en fruit.
Gebruiksaanwijzing:
- Leg de rookplankjes minimaal 1-2 uur voor gebruik onder water. Plaats eventueel een zware pan of vijzel op de plankjes om ze onder water te houden. Zo drijven ze niet naar boven en nemen ze meer water op.
- Voordat je het te bereiden product op de rookplankjes legt, grill je eerst kort de bereidingszijde voor op de BBQ (dit is de kant met het Vuur LAB. logo).
- Let op: bij te grote hitte kunnen de rookplankjes vlam vatten, hou daarom altijd een plantenspuit bij de hand om eventuele vlammen te doven! Het deksel op de BBQ plaatsen zal de vlammen in de meeste gevallen ook doven.
- Indien je de rookplankjes vaker dan eenmaal wilt gebruiken, maak deze dan na gebruik schoon met heet water en een harde bostel en laat goed drogen.
Bij het Vuur LAB. kun je terecht voor alles op het gebied van sfeervol buitenleven, wellness, fikkie stoken en buitenkoken.