Pizza Maken op je Barbecue met een Pizzasteen

Pizza Maken op je Barbecue met een Pizzasteen

De gerechten die je op een barbecue kunt maken zijn al eindeloos. Soms heb je hier wel hulpmiddelen of accessoires voor nodig, wat je juist nog meer mogelijkheden geeft. Wat hiervoor een echte aanrader is, is het gebruik van een pizzasteen. Een pizzasteen geeft je de mogelijkheid om een pizza te bereiden op de barbecue, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de vlammen eventueel de pizza zullen aantasten. Tussen de verschillende pizzastenen zijn ook veel verschillen, wat voornamelijk van het type materiaal afhangt.

Verschillende soorten pizzastenen

Pizzastenen zijn te verkrijgen in verschillende materialen, vormen en diktes. Als eerste is het belangrijk om te weten wat de meest voorkomende materialen zijn.

Als eerste kun je een pizzasteen kopen die gemaakt is van keramiek. Een pizzasteen gemaakt van keramiek zal snel de juiste temperatuur bereiken en hier hoef je weinig tot geen onderhoud aan te doen. Groot nadeel van een keramieken pizzasteen is de gevoeligheid voor barsten en breken omdat keramiek niet bestemd is tegen hele hoge temperaturen. Hierdoor is een pizzasteen van keramiek beter geschikt voor gebruik in de oven dan op de barbecue.

Vervolgens zijn er ook pizzastenen van staal te koop. Stalen pizzaplaten hebben als voordeel dat zeer snel de juiste temperatuur bereiken en de baktijd van een pizza korter is dan bij pizza stenen- / platen van andere materialen. Echter heeft een stalen pizzaplaat ook meerdere nadelen. Over het algemeen zijn ze een stuk duurder in de aanschaf dan pizzastenen gemaakt van andere materialen. Ook zal een stalen pizza plaat zijn warmte afgifte en verlies verliezen na het bakken van twee pizza’s. Ook zijn ze zwaarder en als onderhoud moet je ze inbranden, net als een gietijzeren pan.

Als laatste materiaal kan een pizza steen gemaakt zijn van cordieriet. Cordieriet is een mineraal en heeft vergelijkbare eigenschappen als keramiek alleen één groot voordeel, het is namelijk bestand tegen temperaturen tot 1200 graden en zal niet breken van een thermische schok.

Waarom kiezen voor een pizzasteen?

Maar wat is nu het voordeel van een pizzasteen ten opzichte van een pizza op een normale bakplaat? Dit heeft alles te maken met smaak. Een pizza op een pizzasteen komt in de buurt van een pizza uit een steenoven. Doordat de steen op de barbecue heel erg warm wordt zal het vocht uit het deeg meteen verdampen en zal de bodem nog knapperig worden. Dit geldt voor zowel zelfgemaakte pizza’s als voor kant-en-klare pizza’s. Voorkom ook het gebruik van bakpapier. Juist bakpapier zorgt ervoor dat het vocht uit het deeg geen kant op kan en hierdoor de korst wat zacht blijft. Daarom is het wel belangrijk dat je de pizzasteen voor gebruik goed met bloem bestrooid.

Dus als jij een echte pizza liefhebber bent en je houdt van buiten koken dan is de aankoop van een pizzasteen een aanrader en zeker geen overbodig luxe.

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De Verschillende Types Weber Barbecues
Pizza Maken op je Barbecue met een Pizzasteen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories