De 3 Lekkerste Smaken Rookmot

Pizza Maken op je Barbecue met een Pizzasteen

Bij barbecueën denkt iedereen aan grillen, bakken, roosteren en ga zo maar door. Iets wat tegenwoordig steeds meer gedaan wordt is roken. Het roken van vlees, vis of gevogelte, al het vlees wat je op de barbecue kunt bereiden kun je ook roken. Maar wat is rookmot nu precies en wanneer gebruik je het? En in welke smaken is rookmot allemaal te verkrijgen? Rookmot is het beste uit te leggen als speciaal zaagsel wat van verschillende bomen afkomt. Iedere boom brengt zijn eigen smaak, maar hier later meer over.

Roken op de barbecue

Om verder uit te leggen wat rookmot is en welke smaken hierin te verkrijgen zijn, is het belangrijk om uit te leggen hoe het roken op de barbecue in zijn werk gaat. Er zijn twee manieren voor het roken van je voedsel: het koud roken en het warm roken. Laten we beginnen met koud roken. Bij koud roken is het belangrijk dat de temperatuur niet boven de 25 graden Celsius uitkomt. Koud roken kun je het beste doen met een Cold Roke Generator. Deze generator zet je in je barbecue, vul je met rookmot en steek je aan met een waxinelichtje. Zodra deze begint te smeulen leg je je voedsel erop en doe je de deksel van de barbecue dicht. Met een generator kun je tot 12 uur lang roken, dus dat is tijd genoeg!

Het warm roken gaat iets anders in zijn werk. Je doet hout in de barbecue wat je aansteekt. Zodra het hout goed aan is, strooi je het rookmot over de het hout heen. Dit zal ervoor zorgen dat de vlammen doven en het rookmot begint te smeulen. Ook hiervoor is het de bedoeling dat je deksel van de barbecue dicht doet en je de voeding lekker lang laat roken.

Welke smaak gaan we voor?

Nu we duidelijk hebben waar en hoe we rookmot moeten gebruiken is het goed om het te hebben over de verschillende soorten smaken. Je kunt je wel voorstellen dat rookmot afkomstig van een fruitboom en hele andere smaak geeft dan rookmot afkomstig van een eikenboom.
Wij hebben alvast de drie smaken rookmot op een rijtje gezet, welke jij moet proberen!

Rookmot whisky barrel: Deze rookmot bestaat uit eiken van whisky vaten en hierdoor perfect om te gebruiken bij rund, wild vis en eventueel kazen. Omdat deze rookmot een krachtige rook smaak heeft, kan hij ook goed gecombineerd worden met iets een mildere smaak, zoals beuken.

Rookmot fruit mix: Een echte aanrader als je voor de frisse smaak van fruit kiest. Deze rookmot bestaat uit kersen- pruimen- en moerbeihout en past hierdoor goed bij rund, varken, gevogelte, groenten en fruit.

Rookmot oak: Deze rookmot is gemaakt van eikenhout, wat erg goed gaat bij (rood)vlees en tegelijkertijd prima past bij varken, wild en vis. De eikenhouten smaak kan omschreven worden als mild tot stevig, alleen hij blijft niet lang hangen. Hierdoor is dit misschien wel de beste rookmot om mee te beginnen als je gaat beginnen met het roken van je voedsel!

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
Pizza Maken op je Barbecue met een Pizzasteen
Marinade Injecteren, hoe werk dat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories