Keramische Patton Kamado BBQ Review

Patton Kamado Review

Lange tijd heeft fast-food in Nederland de boventoon gevoerd. Toch is een hamburger van de McDonalds simpelweg niet te vergelijken met de culinaire hoogstandjes die jij zelf op een barbecue kunt bereiden. Gelukkig groeit het bewustzijn dat zelfgemaakte gerechten veel lekkerder en gezonder zijn, vooral als ze van een barbecue komen. Daarom kiezen steeds meer mensen om een maaltijd thuis te bereiden. Dat wordt nu nog gemakkelijker met de Patton Kamado houtskoolbarbecue. Benieuwd wat deze barbecue zo bijzonder maakt? Lees dan snel verder.

Een combinatie van design en functionaliteit

Het eerste wat direct opvalt is de spectaculaire vormgeving van de Patton Kamado. De barbecue is gemaakt van hoogwaardig, industrieel keramiek wat hoge temperaturen goed kan verdragen. Dit speciale soort keramiek (cordieriet genaamd) heeft een uniek oppervlak waardoor deze barbecue gegarandeerd de show steelt in elke achtertuin. Dankzij de mat zwarte kleur is de Patton Kamado goed te combineren met allerlei soorten tuinmeubilair.

Wist je dat de unieke vorm van de Patton Kamado barbecue al jarenlang wordt gebruikt? Niet voor niets betekent het woord ‘Kamado’ ook ‘fornuis’ in het Japans. De keramieken kuip en deksel zorgen ervoor dat alle warmte optimaal behouden kan worden. Zo is deze barbecue zelfs bestand tegen temperaturen tot 1000 graden Celcius.

Grillen op traditionele wijze

Via de ingebouwde thermometer is het heel eenvoudig om de temperatuur in de gaten te houden. Aan de onderzijde van de barbecue is een ventilatierooster aanwezig. Hiermee kan de luchtstroom worden geregeld. Zo ben je verzekerd dat al jouw favoriete gerechten precies op de juiste temperatuur zullen garen. Maar het gaat verder dan dat! Dankzij de unieke vorm van de Patton, is het zelfs mogelijk om pizza’s en brood te bakken. Nog nooit was een barbecue zo universeel.

Patton Kamado Review

Patton Kamado; De barbecue van keramiek-kwaliteit

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5 | Gratis verzending | Partner van

Praktisch of niet?

Misschien lijkt de Patton Kamado op het eerste gezicht niet heel gebruiksvriendelijk. Toch is dat niet helemaal het geval. De Kamado weegt slechts 20 kilo en het frame zorgt voor ongeëvenaarde stabiliteit. De grote, keramieken deksel heeft bovendien een fijne handgreep en via de ingebouwde thermometer kan je direct de temperatuur aflezen. Daarbij is de barbecue relatief snel opgewarmd. Diverse reviews op internet geven aan dat de barbecue binnen ongeveer 10 minuten heet genoeg is om te kunnen starten met grillen.
In vergelijking met veel andere barbecues, beschikt de Kamado houtskoolbarbecue niet over een aslade. Ook is er geen vetafvoer aanwezig. Gelukkig blijft het overtollige vet netjes achter in de keramieken kuip. Dat maakt het schoonmaken iets gemakkelijker.

Voor- en nadelen

De Patton Kamado heeft unieke voordelen maar ook een aantal zwakke punten. Daarom zetten wij alle voor- en nadelen voor jou op een rijtje. Zo kan je uiteindelijk een weloverwogen beslissing maken.

Eerst de voordelen van de Patton Kamado;
+ Uitstekende controle over de temperatuur
+ Dankzij keramiek bestand tegen extreme temperaturen
+ Mooi, professioneel design

De nadelen:
Geen asopvanger aanwezig
Geen vetafvoer, soms lastig schoon te maken

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0

Your page rank:

Tepro Toronto Review
NomadiQ Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories