De 3 Lekkerste Smaken Rookmot

Marinade Injecteren, hoe werk dat?

Iedereen heeft wel eens een barbecue georganiseerd en wil zich dan lekker uitsloven in de keuken. Een goede voorbereiding is het halve werk maar voor veel mensen is het toch wel dé uitdaging, het marineren van het vlees. Niet zozeer de marinade zelf maar juist deze smaak goed in het vlees krijgen. Een marinade heeft de eigenschap om enkel oppervlakkig in het vlees te trekken en mocht je al de tijd hebben zul je het vlees ook nog ruim van tevoren klaar moeten maken om er enigszins iets van te proeven. Terwijl de buitenkant van het vlees een smaakje heeft gekregen, zal de kern dit niet hebben. Toch is hier een hele simpele oplossing voor, want waarom zou je de marinade niet direct in de kern aanbrengen? Injecteren maar die marinade.

Marinade injecteren, hoe werkt dat?

Wat is het eerste woord waar je aan denkt bij injecteren? Juist, een spuit. Zo ook om marinade te injecteren. Hier zijn speciale spuiten voor ontwikkeld die eerlijk lijkt op een injectiespuit van de veearts dan een hulpmiddel voor in de keuken. Toch is er een reden dat deze marinade injector er zo uit ziet want het is niet alleen dunne marinade wat je er mee kunt injecteren, denk ook aan een bouillon, gesmolten boter of als je kiest voor een dikkere naald met een grotere opening is zelfs een pesto goed te injecteren in het vlees.

Je vult de spuit gemakkelijk door de punt van de spuit in de marinade te houden en de zuiger naar achteren te trekken. Hierdoor zal de spuit zichzelf vullen en is hij klaar voor gebruik. Vervolgens steek je de spuit voorzichtig in het vlees, en spuit je rustig de spuit beetje bij beetje leeg. Dit moet je rustig doen, om te voorkomen dat de geïnjecteerde marinade je overal tegemoet komt en het een rotzooi wordt. Mocht je het vlees in meerdere lagen willen injecteren, maar zie je het niet zitten om meerdere gaten in het vlees te maken? Gebruik dan het eerste gat, onder steeds andere hoeken met de spuit, dan heeft het oog ook wat het wil.

Waar op te letten met injecteren?

Het is belangrijk dat je een goed stuk vlees uitkiest om überhaupt te kunnen injecteren. Zoals je kunt verwachten is injecteren uitermate geschikt voor een dikker stuk vlees dan voor een dun filetlapje.

Vervolgens is het goed om na te denken over wat je wilt gaan injecteren. Ondanks dat je kunt kiezen voor een dikkere naald, met een grotere opening, is het toch verstandig om grof gesneden ingrediënten te vermijden. Dit om klonteringen in de injectienaald te voorkomen. Let er ook op dat het vlees 30 minuten voordat je gaat injecteren uit de koelkast gehaald wordt. Je zult dan namelijk merken dat de marinade zich beter verspreid. Verder is de keuze geheel aan jezelf. Kies voor een marinade of boter wat jij lekker vindt en injecteren maar!

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5

Your page rank:

Pizza Maken op je Barbecue met een Pizzasteen
De 3 Beste Skottelbraai Barbecues voor op de Camping

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigation

My Cart

Close

Categories