Een Vuurschaal Barbecue Kopen

Een Vuurschaal Barbecue Kopen

Een mooie zomeravond, lekker gegeten met vrienden of familie en dan begint het al langzaam donker te worden. Wat is er dan gezelliger dan een vuurkorf aan te kunnen maken? De keuze in barbecues is tegenwoordig gigantisch geworden, dat je bijna de originele manier vergeet: een vuur met een grill ijzer erop. Ideaal om te combineren als vuurkorf, maar ook helemaal terug naar het echte buitenleven.

Soorten vuurschaal barbecues

Ook in de vuurschaal barbecues zijn er veel verschillende soorten. Of je het nu zelf gemaakt hebt van een vuurschaal en hier een grill ijzer op legt, of je koopt er een op internet, alles werkt echter wel op verschillende manieren. Laten we beginnen met de luxere uitvoeringen, een vuurschaal met een ring aan de buitenkant om de schaal heen. Deze ring wordt verwarmd door de straling van de vuurschaal wat zich aan de binnenzijde bevindt. De andere manier is een vuurschaal met een grill ijzer boven op het vuur. Door de warmte en de vlammen van het vuur worden je producten bereid. Dit kan met een op zichzelf staande vuurschaal, of een driepoot met een hangend grill ijzer boven het vuur.

De voordelen van een vuurschaal barbecue

Het eerste voordeel van een vuurschaal barbecue hebben we al benoemd in de intro, de veelzijdigheid. Je kunt een vuurschaal barbecue zowel gebruiken als kookgelegenheid en als verwarming. Zo krijg je het niet alleen lekker warm, maar trek je ook de gezellige sfeer door naar de avonduren.

Het tweede voordeel van een vuurschaal barbecue is dat je kookt op echt hout. Voor veel fanatieke barbecue koks is een gasbarbecue geen uitkomst, omdat ze de echte smaak van het barbecueën missen aan het vlees. Deze smaak komt voornamelijk door de rook die vrijkomt als je kolen of hout aan het verbranden bent. Wat is nu de beste manier om dit te krijgen dan te grillen op hout?
Een vuurschaal is super veelzijdig. Dit brengt ons meteen bij het derde voordeel. Of je nu een steak wilt bakken, kip wilt roosteren, of je vis wilt stomen (als je een passend deksel kunt vinden). Je kunt er zelfs een pan op zetten om eventuele groenten in te bakken.
De vorm, voordeel nummer vier. Omdat de meeste vuurschalen rond zijn kun je hier met een groter gezelschap omheen zitten, probeer dit maar eens bij een buitenkeuken. Zo sta je niet alleen het vlees te grillen, maar kan het gezelschap er ook gezellig bij.

Zelf een vuurschaal barbecue maken

Wist je dat je zelf ook een vuurschaal kan maken? Hier hoef je niet eens super handig of creatief voor te zijn. Waar je rekening mee moet houden is dat je het vuur ‘inperkt’, zodat het niet kan ‘ontsnappen’. Opties hiervoor is een schaal, zoals een vuurschaal, maar je zou hier ook stenen voor kunnen gebruiken en deze zelf in een ronde vorm leggen. Vervolgens zorg je voor brandstof, wat hout kan zijn, maar ook houtskool en steek hem dan maar aan. Ook hierin kun je eindeloos combineren om tot, voor jou, de perfect barbecue te komen.

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 5
De 3 Lekkerste Barbecue Rubs
De Verschillende Types Boretti Barbecues

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories