De 5 Lekkerste BBQ Groente Recepten

De 5 Lekkerste BBQ Groente Recepten

Bij barbecue denk je natuurlijk direct aan vlees, maar de hoeveelheid aan recepten zijn eindeloos! Vlees is natuurlijk overheerlijk, maar je kunt je selectie wat groter maken door gebruik te maken van groenten! Vele groenten zijn ideaal voor op de barbecue, en zorgen ervoor dat jouw barbecue niet eentonig wordt! Hier staan op een rijtje de 5 allerlekkerste barbecue gerechten met groenten.

1. Gevulde paprika’s

Paprika’s zijn een populaire keuze voor op de barbecue, en dit is niet zonder reden! Paprika’s worden vaak gebruikt omdat ze heerlijk gerookt kunnen worden, en uiteindelijk een zachte en zoete smaak zullen krijgen. Bij gevulde paprika’s kun je gebruik maken van reguliere paprika’s, maar je kan ook puntpaprika’s gebruiken, die langer in de lengte zijn en dus meer gelijk zullen grillen op de barbecue. Qua vullingen kan je het zo gek niet bedenken! Je kan van alles gebruiken naar wens. Je kunt bijvoorbeeld denken aan gehakt en (feta)kaas voor een hartig hapje. Ook kan je de paprika’s vullen met andere groenten, zoals courgette of aubergine. Ook lekker is om er een laagje kaas over heen te strooien, dat heerlijk zal smelten.

2. Aubergine barbecue recept

Ook aubergine is een perfecte groente voor op de barbecue die eigenlijk niet mag ontbreken. De textuur van aubergine zorgt voor een heerlijk hartige smaak. Dit is ook waarom aubergine soms wordt gebruikt als vleesvervanger voor vegetarische gerechten. Wanneer je de aubergines goed kruid, heb je een heerlijk gerecht voor naast je vlees van de barbecue! Net zoals bij de paprika’s, kun je ook aubergines vullen! Snijd ze hiervoor door de helft, en haal voorzichtig de binnenste laag van de aubergine er uit. Vul ze vervolgens met wat jij maar wilt! Bijvoorbeeld, paprika, maïs, kaas, of gehakt. Ook kun je er voor kiezen om de aubergine in plakjes te grillen! Dit is snel en makkelijk! Wanneer je de aubergine grilt hou je een heerlijke vleesachtige smaak over in de groente.

3. Groente spiesjes

Spiesjes zijn de perfecte manier om groenten op de barbecue te grillen. Ook is het een simpel en makkelijk recept, die iedereen wel lekker zal vinden! Zoek hiervoor je favoriete groenten uit die je wilt grillen! Je kunt bijvoorbeeld spiesjes maken met courgette, aubergine, paprika, ui of champignons. Maar natuurlijk kun je er nog op improviseren! Je kunt zelfs falafel toevoegen, of vlees vervangende balletjes als een vegetarische optie. Spiesjes zijn perfect voor wanneer je wilt experimenteren met je gerechten op de barbecue!

4. Gepofte aardappel

Zoek je naar een gerecht waar je eigenlijk vrij weinig aandacht aan hoeft te besteden, maar wat toch een heerlijke maaltijd oplevert? Denk dan aan aardappelen! Met aardappelen kun je vrijwel van alles bedenken dat ook goed op de barbecue gaat. Echter, het aller lekkerste recept is de gepofte aardappel! De aardappelen hebben hoge hitte nodig, dus het beste is als je ze in aluminiumfolie wikkelt, en tussen de kolen van de barbecue legt. Zo zijn ze beschermt, maar krijgen ze de beste smaak! Heerlijk bij deze aardappels is om een knoflooksaus of tzatziki sausje er bij te maken.

5. Geroosterde wortelen

Het laatste recept voor op de barbecue is geroosterde wortelen. Wortelen profiteren extra van de hoge hitte van de barbecue, en zorgt er voor dat te groente heerlijk zoet en hartig wordt. Het is ook vrij simpel om te bereiden, en je bereidt het op dezelfde manier als een lapje vlees! Je kunt ze direct op de barbecue leggen, tenzij je ze extra lekker wilt maken door van te voren wat kruiden toe te voegen. Denk hierbij aan olijfolie, oregano, zout en peper.

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0
De 5 Lekkerste Vegetarische Barbecue Recepten
De 5 Lekkerste Vegan BBQ Recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories