De 3 Lekkerste Barbecue Rubs

De 3 Lekkerste Barbecue Rubs

Barbecueën, het ultieme zomergevoel. Een lekker groot stuk vlees op het vuur, bij de meeste mensen loopt het water nu al in de mond. Natuurlijk is de smaak van het vlees hierbij uitermate belangrijk. De kwaliteit van het vlees is van invloed op de smaak, maar je kunt zelf ook veel doen om de smaak te beïnvloeden. Iets wat vanuit Amerika is overgekomen is een zogenoemde ‘rub’. Het woord komt is letterlijk overgenomen vanuit het engels: ‘to rub’ wat inwrijven betekent. Een barbecue rub maak je door verschillende specerijen in het vlees te wrijven en dit in te laten trekken. Een barbecue rub wordt onderverdeeld in twee categorieën, een ‘natte’ en een ‘droge’ rub. Een rub valt onder de categorie ‘nat’ als er een vloeistof als ingrediënt in zit. De kenners zullen meestal kiezen voor een ‘droge’ rub, omdat droge specerijen beter in het vlees trekken doordat er geen vloeistof aan te pas komt, wat snel verdampt.

Waarom ‘rubben’ en niet marineren?

Misschien rub jij je barbecue vlees al, of nog niet, er zijn twee belangrijke redenen waarvoor je moet gaan ‘rubben’ in plaats van marineren. Het eerste voordeel is de tijd die je je ermee bespaart. Voordat vlees echt de smaak van een marinade overneemt moet deze er uren in liggen. Iedereen herkent het probleem wel: alles voorbereid voor de barbecue, behalve het marineren, dan ben je al te laat. Niet als je gaat ‘rubben’. Doordat je de kruiden rechtstreeks in het vlees wrijft zullen de smaken bijna direct door het vlees opgenomen worden. Hierdoor komen we meteen bij het tweede voordeel uit. Een marinade wordt oppervlakkig opgenomen, zodra je het vlees uit de marinade haalt zie je dit ervan aflopen, hierdoor zal het binnenste gedeelte van het vlees nooit gemarineerd worden. Dit voorkom je dus als je kiest voor ‘rubben’.

De beste kruiden rubs

Zoals hierboven beschreven, barbecueën is smaak en smaak is persoonlijk. Voor iedere smaak die er is, is er ook een persoon die deze smaak als favoriet aan tipt. Toch zijn er een aantal rub kruiden die bij jou, als echte barbecue liefhebber, niet mogen ontbreken in de keuken.

Kosmo’s Q Hot Dirty Bird Rub

Speciaal gemaakt voor gevogelte, en zoals de naam doet vermoeden heeft hij een pittige smaak, ideaal als je dus gaat voor een pittig vogeltje. Dit komt onder andere doordat Kosmo’s ervoor gekozen heeft om extra veel chilipepers toe te voegen aan de rub. Ondanks dat deze speciaal gemaakt is voor gevogelte, voldoet hij ook zeker voor je spare-ribs.

Angus & Oink Dirty Cow

Deze award winner heeft weinig introductie nodig, speciaal ontwikkeld voor op rundvlees. Bij de brisket Brew NQ 2018 is deze rub als nummer 1 naar voren gekomen, dit voornamelijk door de speciale koffie smaak die de rub aan je rundvlees geeft.

All Purpose Rub

De beste allrounder. Met kruiden als venkelzaad, kardemom, kurkuma, komijn, kaneel, laurier, oregano, knoflook, zwarte peper, cayennepeper, ui, paprika en zout zijn dit lekkere allround kruiden en daardoor ook geschikt voor alle soorten vlees, gevogelte en vis.

Korting op Barbecues & Accessoires

Ben jij op zoek naar scherp geprijsde bbq items? Klik snel op de knop hiernaast en profiteer!

Beoordeel:

0 / 5 0
De 5 Beste Barbecue Merken
Een Vuurschaal Barbecue Kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Navigation

My Cart

Close

Categories