Afdrukopties:

Tomaten Ketchup

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd12 uurTotale tijd12 uur 10 minuten

Tomaten Ketchup Recept

Ingrediënten
 60 g Gepelde Tomaten
 125 ml Water
 85 g Witte Suiker
 190 mg Witte Azijn
 1 theelepel Uienpoeder
 ½ theelepel Knoflookpoeder
 1 ¾ theelepel Zout
  theelepel Selderijzout
  Mosterdpoeder
 1 Kruidnagel
 ¼ theelepel Zwarte Peper
Tip!
 Smoker BBQ
 BBQ Gereedschap Set
 BBQ Marinade Kwastje
 BBQ Vleesklauwen
 BBQ Vleesthermometer
Bereiding
1

Doe de gepelde tomaten in een slowcooker en vul dit vervolgens aan met water.

2

Voeg de suiker, azijn, uienpoeder, knoflookpoeder, zout, selderijzout, mosterdpoeder, zwarte peper, cayennepeper en hele kruidnagel toe en klop met een garde alles ingrediënten goed door elkaar.

3

Kook in de slowcooker (zonder deksel) op de hoogste stand. Doe dit voor zo'n 10 tot 12 uur. Vergeet niet om elk uur het geheel eens goed door te roeren.

4

Pak een staafmixer en maak er een egale massa van in 20 seconden.

5

Schep de ketchup in een fijne zeef en druk het mengsel met de achterkant van een pollepel aan om velletjes en zaden eruit te filteren.

6

Breng de ketchup over in een kom en laat volledig afkoelen.

7

Proef de ketchup en voeg eventueel wat extra zout, zwarte peper of cayennepeper toe.

Voedingswaarden

Opdien grootte 48 Porties

Navigation

My Cart

Close

Categories